Αρχική Τελευταία Νέα Καμπανάκι από την Αρχή Ραδιοτηλεόρασης Κύπρου στα ΜΜΕ για μετάδοση σκληρών σκηνών...

Καμπανάκι από την Αρχή Ραδιοτηλεόρασης Κύπρου στα ΜΜΕ για μετάδοση σκληρών σκηνών από το δυστύχημα της Λεμεσού

Η Αρχή Ραδιοτηλεόρασης Κύπρου εξέδωσε ανακοίνωση σχετικά με τη μετάδοση εικόνων και σκηνών από το δυστύχημα της 1ης Γενάρη 2024 στη Λεμεσό που ενδεχομένως είναι ακατάλληλες για ανήλικους και που ίσως θίγουν τις ευαισθησίες των τηλεθεατών. 

Αυτούσια η ανακοίνωση:

Θέμα: Μετάδοση οπτικοακουστικού υλικού σε δελτία ειδήσεων, ενημερωτικά και/ή άλλα προγράμματα, με θέμα το αυτοκινητικό δυστύχημα της 1ης Ιανουαρίου 2024.

Η Αρχή Ραδιοτηλεόρασης Κύπρου, λαμβάνοντας υπόψη την ιδιαιτερότητα και  σοβαρότητα του πιο πάνω θέματος, επισύρει την άμεση προσοχή όλων των αδειούχων τηλεοπτικών οργανισμών και του Ραδιοφωνικού Ιδρύματος Κύπρου –μεταξύ άλλων και στον Κανονισμό 24(2)(δ) των περί Ραδιοφωνικών και Τηλεοπτικών Σταθμών Κανονισμών του 2000 (Κ.Δ.Π. 10/2000).

Ο πιο πάνω Κανονισμός, προνοεί τα εξής:

24(2) Οι πιο κάτω κανόνες ισχύουν στα δελτία ειδήσεων και στις ενημερωτικές εκπομπές:

(δ) μετάδοση τυχόν σκηνών ακατάλληλων για ανηλίκους ή που πιθανόν θίγουν τις ευαισθησίες των τηλεθεατών είναι σύντομες και υπάρχει οπτική ή ηχητική προειδοποίηση (λεκτική).

Η Αρχή αναμένει ότι, οι τηλεοπτικοί οργανισμοί και το Ραδιοφωνικό Ίδρυμα Κύπρου, θα αντιμετωπίσουν το θλιβερό γεγονός με τον δέοντα σεβασμό και ευαισθησία, τόσο προς τους νεκρούς και τους συγγενείς τους, όσο και προς το τηλεοπτικό κοινό, γενικότερα.

Η Αρχή αναμένει άμεση και πλήρη συμμόρφωση όλων των τηλεοπτικών  οργανισμών και του Ιδρύματος, με τα πιο πάνω.