Αρχική Αθλητικά Νέα Κανένα μέτρο δεν αποκλείει ο ΠτΔ για την αντιμετώπιση της γηπεδικής βίας

Κανένα μέτρο δεν αποκλείει ο ΠτΔ για την αντιμετώπιση της γηπεδικής βίας

Κανένα μέτρο για την αντιμετώπιση της γηπεδικής βίας δεν απέκλεισε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Χριστοδουλίδης σε δηλώσεις κατά την άφιξή του στο Δημοτικό Μέγαρο Στροβόλου, για να παραστεί στην παρουσίαση του βιβλίου του καθηγητή Γεώργιου Γεωργή με τίτλο «Αιχμάλωτοι και Αγνοούμενοι της Ελληνικής Επανάστασης» το απόγευμα της Πέμπτης. Προσέθεσε πως αναμένει τις αποφάσεις της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΚΟΠ, σημειώνοντας πως δεν αποκλείει τίποτα σε σχέση με τις αποφάσεις που θα λάβει ο ίδιος.

Ερωτηθείς από δημοσιογράφους αν προτίθεται να κλείσει τελείως τα γήπεδα μετά τα σοβαρά επεισόδια στη Λεμεσό, ο Πρόεδρος Χριστοδουλίδης είπε ότι είχε σήμερα εκ νέου επικοινωνία με τον Πρόεδρο της ΚΟΠ και συμφώνησαν ότι αύριο, Παρασκευή ο Υπουργός Δικαιοσύνης θα παραστεί στη συνεδρία της ομοσπονδίας, στην παρουσία των σωματείων, για να ακούσει τις αποφάσεις της.

«Αναλόγως των αποφάσεων που θα ληφθούν δεν αποκλείω τίποτα, ούτε για τους συνδέσμους φιλάθλων, ούτε για τη συμμετοχή φιλάθλων στα γήπεδα, αποφάσεις που ενδεχομένως να μην είναι αρεστές, αλλά επαναλαμβάνω ότι η προτεραιότητα είναι η ασφάλεια του κόσμου», σημείωσε σχετικά, προσθέτοντας ότι θέλει να ακούσει αύριο τις αποφάσεις της ΚΟΠ και των σωματείων, καθώς τα σωματεία είναι πρωταγωνιστές σε αυτή την προσπάθεια, αλλά και ενδεχόμενες αποφάσεις που αφορούν τους συνδέσμους φιλάθλων, με τους οποίους τα σωματεία έχουν σχέση, επαλαμβάνοντας ότι δεν αποκλείει τίποτα.

Σε ερώτηση αν υπάρχει στα σχέδιά του και ενδεχόμενη αναδιοργάνωση ακόμα και της ηγεσίας της Αστυνομίας ή θα αναζητήσει αλλού τις αιτίες για τα χθεσινά επεισόδια, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας είπε ότι χθες το βράδυ υπήρχαν 340 αστυνομικοί στο γήπεδο, κάποιοι εκ των οποίων με υπερωρίες να για μπορέσουν να καλύψουν ένα δύσκολο, υψηλού κινδύνου παιχνίδι, την ίδια στιγμή που η χώρα έχει να αντιμετωπίσει πολλές άλλες προκλήσεις, όπως το μεταναστευτικό, την εγκληματικότητα, για τα οποία πληρώνει ο φορολογούμενος πολίτης.

«Δεν θέλω να καταντήσουμε να γίνονται ποδοσφαιρικοί αγώνες και για κάθε φίλαθλο να έχουμε και έναν αστυνομικό. Αν κάποιοι θέλουν αυτό το πρωτάθλημα, αυτό το πρωτάθλημα δεν θα υπάρξει. Άρα, αναμένω με αγωνία να ακούσω αποφάσεις και επαναλαμβάνω ότι δεν αποκλείω τίποτα», κατέληξε.

ΚΥΠΕ