Αρχική Τελευταία Νέα Κατέκτησε τον καλύτερο χρόνο στον κόσμο η Καρολίνα Πελενδρίτου!

Κατέκτησε τον καλύτερο χρόνο στον κόσμο η Καρολίνα Πελενδρίτου!

Την καλύτερη επίδοση στον κόσμο για το 2023 στα 100μ πρόσθιο SB11 αποτελεί ο χρόνος 1.22.62 τον οποίον έγραψε η Καρολίνα Πελενδρίτου στον πρώτο της αγώνα στο IDM Berlin 2023, την πρώτη διοργάνωση στην οποία λαμβάνει μέρος για την τρέχουσα χρονιά.

Η Κύπρια αθλήτρια σημείωσε τον εν λόγω χρόνο στα προκριματικά των 100μ πρόσθιο και ήταν πρώτη στην SB 11 (κατηγορία για άτομα με μεγάλη ή ολική απώλεια όρασης), παρά το γεγονός ότι συμμετείχε συντηρητικά στο αγώνισμα λόγω μικροενοχλήσεων και φυλάσσοντας δυνάμεις ενόψει της προσπάθειας που θα καταβάλει στις δυο άλλες κατηγορίες.

Με την επίδοση αυτή κατέλαβε την πρώτη θέση στην κατηγορία της. Λόγω του μεγάλου αριθμού αθλητών στο μίτινγκ του Βερολίνου απονομές γίνονται μόνο για τη γενική κατάταξη κάθε αγωνίσματος στη βάση point system, στη οποία κατάταξη αγωνίζονται στην ίδια απόσταση και ίδιο στυλ αθλητές με διάφορες αναπηρίες.

Η τρεις φορές Χρυσή Παρά-Ολυμπιονίκης θα αγωνισθεί το Σάββατο (13/05) στα 50μ πρόσθιο SB11 και στα 50μ ελεύθερο S11, δυο αγωνίσματα στα οποία θα επιδιώξει να πετύχει ξανά τη διάκριση.

Στην περσινή διοργάνωση στο Βερολίνο η Πελενδρίτου είχε πάρει την πρωτιά στα 50μ πρόσθιο τερματίζοντας σε 36.16, χρόνος που είναι η δεύτερη καλύτερη επίδοση όλων των εποχών, ενώ στα 50μ ελεύθερο είχε χρόνο 29.87 και πήρε το αργυρό.

Την Πελενδρίτου στηρίζει διαχρονικά η ΟΠΑΠ Κύπρου ενώ την χορηγούν η κυπριακή φαρμακοβιομηχανία Remedica, η BMW Hellas, η γαλακτοβιομηχανία Χαραλαμπίδης/ Κρίστης, η Prime Insurance, η SWANS και το ΤΑΤΟΪ Club.