Αρχική Αθλητικά Νέα Κατερίνα Ζακχαίου: “Κάνω το καλύτερο για την χώρα μου και την Κατερίνα”...

Κατερίνα Ζακχαίου: “Κάνω το καλύτερο για την χώρα μου και την Κατερίνα” [ΒΙΝΤΕΟ]

Η Λεμεσιανή πετοσφαιρίστρια, Κατερίνα Ζακχαίου, η οποία κατάφερε να πανηγυρίσει πρόσφατα Ευρωπαϊκό τρόπαιο με την ομάδα της Κιέρι, φιλοξενήθηκε στην εκπομπή του Alpha “Με αγάπη Χριστιάνα” με την Χριστιάνα Αριστοτέλους.

Η Κατερίνα Ζακχαίου δεν θα μπορούσε να μην αναφερθεί στην κατάκτηση του CEV Cup, για την πορεία της στην πετόσφαιρα, για το μέλλον της, ενώ μεταξύ άλλων αναφέρθηκε στις διαφορές του βόλει σε Κύπρο και Ιταλία.

Αναλυτικά όσα είπε:

Για την κατάκτηση του CEV Cup: «Είμαι πάρα πολύ χαρούμενη. Ήταν ένας προσωπικό στόχος που είχα βάλει και ένας στόχος της ομάδας από την αρχή της χρονιάς».

Για την ζωή στην Ιταλία: «Μετράω τέσσερα χρόνια στην Ιταλία. Την γλώσσα ακόμα δυσκολεύομαι να την μιλήσω, αλλά καταλαβαίνω αρκετά. Ζω το όνειρο, είναι όλα πολύ καλά».

Για το γεγονός ότι έχει βασικό ρόλο στην Κιέρι: «Όταν ξεκίνησα το βόλεϊ ήταν ένα όνειρο να έρθω στην Ιταλία, τα κατάφερα έχω και βασικό ρόλο, νιώθω χαρούμενη και ευλογημένη».

Για το πως ξεκίνησε το βόλεϊ: «Εγώ δεν ήξερα καν τι σημαίνει το βόλεϊ. Σαν άθλημα έκανα τα πάντα, ποδόσφαιρο, μπάσκετ, στίβο, κολύμπι μέχρι τα δώδεκα μου χρόνια. Τελειώσαμε την έκτη τάξη και πάω με τους φίλους μου στην θάλασσα και βλέπω έναν ενήλικα και μου λέει ” εσύ πόσο χρονών είσαι” . Στην αρχή φοβήθηκα, του είπα ”δώδεκα χρονών” και μου απάντησε ”στείλε μου το τηλέφωνο του πατέρα σου, ξεκινάς αύριο βόλεϊ”. Πολύ τυχαία όλα. Την ίδια μέρα ήρθε σπίτι μου με σοκολάτες σε σχήμα καρδιάς, παπούτσια, φανέλες και ξεκίνησα με την αδερφή μου βόλεϊ».

Για τις ώρες που προπονείται: «Κάνουμε δυόμιση ώρες το πρωί και τρεις ώρες τα απόγευμα. Είναι και το ψυχικό κομμάτι που παίζει ρόλο. Η πίεση που σου ασκεί ο προπονητής και οι από πάνω».

Για το Ιταλικό πρωτάθλημα βόλεϊ: «Το πρωτάθλημα είναι πολύ δύσκολο, είμαστε στην πέμπτη θέση, ξεκινάμε τα play-off αύριο. Θα δώσουμε τον καλύτερο εαυτό μας».

Για τη στήριξη από την οικογένεια και τους φίλους της: «Πιστοί οπαδοί όλοι και στο παιχνίδι ήρθαν μόνο για μισή μέρα, άφησαν δουλείες, παιδία, τα πάντα. Ήταν πολύ συγκινητικό να βγαίνω από το γήπεδο και να τους βλέπω με την σημαία της Κύπρου. Φίλοι και οικογένεια είναι το πιο σημαντικό για εμένα».

Για το μέλλον της και τους στόχους της νέας σεζόν: «Tου χρόνου δεν θα αγωνιστούμε στο Champions League, γιατί θα τερματίσουμε πέμπτες, Θα είμαστε στο Challenge Cup. Θα μείνω στην ίδια ομάδα, είμαι πολύ ευχαριστημένη και μου αρέσει. Για να υπογράψω και δεύτερη χρονιά σημαίνει πολλά».

Για το αν την βαραίνει το τίτλος της καλύτερης πετοσφαιρίστριας στην Κύπρο: «Δεν υπάρχει κάποιο βάρος, είμαι πολύ μετριόφρων κάνω το καλύτερο για την χώρα μου και την Κατερίνα. Το τι είμαι θα το πουν οι άλλοι, εγώ δεν θα πω κάτι για αυτό».