Αρχική Τελευταία Νέα Κατέθεσε επίσημα την υποψηφιότητα του για τις Προεδρικές ο Αβέρωφ

Κατέθεσε επίσημα την υποψηφιότητα του για τις Προεδρικές ο Αβέρωφ

Σε εξέλιξη βρίσκεται η διαδικασία υποβολής υποψηφιοτήτων για το χρίσμα του εκλεκτού του Δημοκρατικού Συναγερμού για τις Προεδρικές Εκλογές του 2023. Η διαδικασία που ξεκίνησε από τις 9:30 και θα ολοκληρωθεί στις 12:00, πραγματοποιείται στα γραφεία του κόμματος, στο Μέγαρο Γλαύκος Κληρίδης.

Δικαίωμα υποβολής έχουν τα μέλη που ήταν εγγεγραμμένα στο Μητρώο Μελών του Κόμματος μέχρι και την 11 Οκτωβρίου 2021.
 
Το Πολιτικό Γραφείο του ΔΗΣΥ θα συνέλθει την Τρίτη, 11 Ιανουαρίου 2022 για να εξετάσει την εγκυρότητα των αιτήσεων ενδιαφέροντος σε σχέση με το Σύνταγμα, τη Νομοθεσία και το Καταστατικό και ακολούθως να τις υποβάλει προς το Ανώτατο Συμβούλιο, του οποίου η Σύνοδος έχει καθοριστεί για το Σάββατο, 12 Μαρτίου 2022.

Πρόθεση να διεκδικήσει την προεδρία της Δημοκρατίας μέχρι στιγμής έχει εκδηλώσει ο πρόεδρος του ΔΗΣΥ Αβέρωφ Νεοφύτου, ενώ ο Νίκος Χριστοδουλίδης ξεκαθάρισε με δηλώσεις του χθες ότι δεν θα εμπλακεί στην εσωκομματική διαδικασία. 

Με αίσθημα ευθύνης έναντι του κόσμου του ΔΗΣΥ, και στο σύνολο των πολιτών υπέβαλα σήμερα τη δήλωση μου για το χρίσμα του υποψηφίου της παράταξης. Στα επόμενα χρόνια θα έχουμε μεγάλες ευκαιρίες για να αναβαθμίσουμε τη ζωή όλων των συμπολιτών μας ανέφερε ο πρόεδρος του ΔΗΣΥ, Αβέρωφ Νεοφύτου καταθέτοντας και επίσημα την υποψηφιότητα του.

«Με πολλή σεμνότητα λέω πως ο ΔΗΣΥ θα είναι και πάλι στην εξουσία», σημείωσε ο Αβέρωφ Νεοφύτου.

Τίθεται θέμα για τον Νίκο Χριστοδουλίδη αν κινηθεί εκτός κομματικών πλαισίων;

«Είναι η ώρα που έχω υποβάλει την υποψηφιότητα μου. Ο κάθε ένας έχει το δικαίωμα να πράξει ότι θεωρεί σωστό. Τις τελευταίες ημέρες άκουσα και χάρηκα ότι ο Νίκος Χριστοδουλίδης δηλώνει συναγερμικός. Θα τον ήθελα πολύ μετά και την πρόταση μας να πάμε στη βάση να υποβάλει την υποψηφιότητα του στο κόμμα. Από εκεί και πέρα πήρε την απόφαση του να μην βάλει την υποψηφιότητα του», είπε ο πρόεδρος του ΔΗΣΥ.

Η χώρα χρειάζεται ηγέτη που να μπορεί να αντιμετωπίσει τους καρχαρίες, τόνισε ο κ. Νεοφύτου.

Zουν και πολιτεύονται για να είναι αντισυναγερμικοί, είπε για το ΑΚΕΛ, ο πρόεδρος του ΔΗΣΥ.

Δείτε live ΕΔΩ