Αρχική Τελευταία Νέα Βουτάτε ελεύθερα! Καθαρά τα νερά κολύμβησης της Λεμεσού μετά από αναλύσεις

Βουτάτε ελεύθερα! Καθαρά τα νερά κολύμβησης της Λεμεσού μετά από αναλύσεις

Ο Δήμος παραμένει σε εγρήγορση για διαφύλαξη της καθαρότητας της θάλασσας

 

Ο Δήμος Λεμεσού παραμένει σε εγρήγορση για διαφύλαξη της καθαρότητας της θάλασσας. Η αντιμετώπιση της θαλάσσιας ρύπανσης βρίσκεται διαχρονικά ψηλά στις προτεραιότητες μας.

Σύμμαχος του Δήμου Λεμεσού και φέτος στη «μάχη» για πρόληψη και καταστολή της ρύπανσης της θάλασσας, η κοινοπραξία VTS Vassiliko Terminal Services Ltd & VSS EPE Environmental Protection Service Ltd στην οποία ανατέθηκε η σύμβαση παροχής υπηρεσιών πρόληψης/αντιμετώπισης της ρύπανσης της θάλασσας για την καλοκαιρινή περίοδο 2023, μέσα από ανοικτές διαδικασίες προσφορών.

Η κοινοπραξία προσφέρει τις υπηρεσίες της με τη χρήση δύο σκαφών, ειδικών μέσων και εξειδικευμένου προσωπικού σε θέματα θαλάσσιας ρύπανσης. Το ένα σκάφος διενεργεί πλεύσεις επιτήρησης της θαλάσσιας περιοχής μεταξύ του ορίου λουομένων και του αγκυροβολίου. Το δεύτερο σκάφος, διακινείται με τροχοφόρο όχημα κατά μήκος του παραλιακού δρόμου, και επεμβαίνει για την καταστολή τυχόν κηλίδων ρύπανσης εντός της περιοχής λουομένων.

Αναφορικά με τα περιστατικά των τελευταίων  ημέρων για παρουσία αφρών και άλλων κηλίδων στην επιφάνεια της θάλασσας, ενημερώνουμε το κοινό ότι λειτουργοί του Δήμου Λεμεσού σε συνεργασία με την κοινοπραξία VTS Vassiliko Terminal Services Ltd & VSS EPE Environmental Protection Service Ltd διενέργησαν δειγματοληψίες από τα σημεία που εντοπίστηκαν οι αφροί και οι υπόλοιπες κηλίδες.

Τα αποτελέσματα δεν έδειξαν να υπάρχει οποιαδήποτε μικροβιολογική μόλυνση που να επηρεάζεται η ποιότητα των νερών κολύμβησης.

Ο Δήμος Λεμεσού συνεχίζει τη μεγάλη προσπάθεια για βελτίωση της ποιότητας της θάλασσας της Λεμεσού, που αξίζει να απολαμβάνουν οι Λεμεσιανοί και οι επισκέπτες της και σε συνεννόηση πάντοτε με όλες τις άλλες εμπλεκόμενες υπηρεσίες θα προσπαθήσει να πατάξει οποιαδήποτε φαινόμενα θαλάσσιας ρύπανσης από σκάφη στην περιοχή.

Υπενθυμίζεται ότι το κοινό μπορεί να επικοινωνεί με την 24ωρη τηλεφωνική γραμμή εξυπηρέτησης του Δήμου Λεμεσού στο 77 77 77 88, για πληροφορίες και άλλα θέματα που σχετίζονται με τη θάλασσα.

Προηγούμενο άρθροΛΕΜΕΣΟΣ: 60χρονος στο νοσοκομείο με εγκαύματα μετά από έκρηξη
Επόμενο άρθροΈγινε Viral! Μπουγάδα σε χώρο στάθμευσης αθλητικού κέντρου στη Λεμεσό (Eικόνες)