Αρχική Τελευταία Νέα Καβό Γκρέγκο: Επιχείρηση διάσωσης 31χρονης στις θαλασσίνες σπηλιές – Μεταφέρθηκε στο...

Καβό Γκρέγκο: Επιχείρηση διάσωσης 31χρονης στις θαλασσίνες σπηλιές – Μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο

Το ΚΣΕΔ Λάρνακας στις 15:45 έλαβε πληροφορία που αφορούσε άτομο σε κίνδυνο, στην τοποθεσία Θαλασσινές Σπηλιές (Παλάθκια), στο Κάβο Γκρέκο.

Το ΚΣΕΔ, κινητοποίησε άμεσα την Πυροσβεστική Υπηρεσία του Σταθμού Αμμοχώστου «Λοχία Αδάμου Αδάμου», ταχύπλοο της Λιμενικής και Ναυτικής Αστυνομίας, jet ski και προσωπικό της Ναυαγοσωστικής Ομάδας της Επαρχιακής Διοίκησης Αμμοχώστου καθώς και ασθενοφόρο της Υπηρεσίας Ασθενοφόρων του Οργανισμού Κρατικών Υπηρεσιών Υγείας (ΟΚΥΠΥ).

Η 31χρονη γυναίκα, μεταφέρθηκε στην ακτή από τους ναυαγοσώστες και στη συνέχεια παραλήφθηκε από ασθενοφόρο για διακομιδή της στο Γενικό Νοσοκομείο Αμμοχώστου για περαιτέρω εξετάσεις.

Επίσης, χθες Δευτέρα 07 Αυγούστου 2023 και ώρα 19:20, σε παρόμοια περίπτωση το ΚΣΕΔ Λάρνακας έλαβε πληροφορία που αφορούσε 3 άτομα σε κίνδυνο, τα οποία βρίσκονταν σε κυματοθραύστη στη θαλάσσια περιοχή Δεκέλειας.

Το ΚΣΕΔ, κινητοποίησε ταχύπλοο της Λιμενικής και Ναυτικής Αστυνομίας, το πλήρωμα του οποίου, αφού εντόπισε τους 3 κινδυνεύοντες, προχώρησε στη διάσωσή τους και την μεταφορά τους στην ακτή.

Με αφορμή τα πιο πάνω περιστατικά, το ΚΣΕΔ υπενθυμίζει στο κοινό ότι πρέπει να είναι ιδιαίτερα προσεκτικό κατά τις δραστηριότητές του στη θάλασσα και να προβαίνει σε εκτίμηση της κατάστασης με γνώμονα πάντα την ασφάλεια του.

Προηγούμενο άρθροΛεμεσός: Περιπολίες στα καμένα από αέρος μέχρι την δύση του ήλιου
Επόμενο άρθροΣτους 38 βαθμούς ο υδράργυρος – Πότε αναμένεται άνοδος