Αρχική Τελευταία Νέα ΚΕΒΕ: Απαράδεκτες οι απεργιακές κινητοποιήσεις στον OΚΥπΥ

ΚΕΒΕ: Απαράδεκτες οι απεργιακές κινητοποιήσεις στον OΚΥπΥ

Έντονες ανησυχίες εκφράζει το ΚΕΒΕ για τις απεργιακές κινητοποιήσεις που εκδηλώθηκαν από τις συνδικαλιστικές οργανώσεις όλου του προσωπικού του ΟΚΥπΥ, «παραβιάζοντας ετσιθελικά τη συμφωνία που έχουν υπογράψει για τη ρύθμιση των απεργιών στις ουσιώδεις υπηρεσίες».

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, οι ανησυχίες του ΚΕΒΕ εστιάζονται τόσο στο “απαράδεκτο των κινητοποιήσεων”, όσο και στα προβλήματα δυσλειτουργίας που δημιουργούνται στα κρατικά νοσηλευτήρια και στην ιατρική περίθαλψη των ασθενών.

Ειδικότερα, το ΚΕΒΕ θεωρεί ότι η στάση εργασίας 8 ωρών που έγινε στα νοσηλευτήρια του ΟΚΥπΥ αντιστρατεύεται επίσης και τη νομοθεσία που διέπει την όλη λειτουργία του ΟΚΥπΥ.

Το ΚΕΒΕ διαφωνεί κάθετα με την “ετσιθελική αξίωση των απεργών να προσπαθούν να καταστούν όλοι δημόσιοι υπάλληλοι, αδιαφορώντας για το τι σημαίνει αυτό για το κόστος λειτουργίας του οργανισμού, ο οποίος σύμφωνα με τη νομοθεσία από φέτος δεν θα λαμβάνει κρατική χορηγία για τα ελλείματα του οργανισμού αλλά θα πρέπει να λειτουργεί με βάση ισοσκελισμένους λογαριασμούς”.

Το ΚΕΒΕ καλεί τις συντεχνίες του ΟΚΥπΥ να αποφύγουν κάθε νέα σκέψη για απεργιακή κινητοποίηση και να συνεργαστούν με το Υπουργείο Υγείας για την αυτονόμηση των δημοσίων νοσηλευτηρίων.

«Το ΓεΣΥ βρίσκεται σε μια κρίσιμη καμπή και αν όλοι οι εμπλεκόμενοι δεν επιδείξουν υπευθυνότητα και εποικοδομητικό πνεύμα, τότε θα υπονομευθεί η σωστή λειτουργία του με όλες τις αρνητικές επιπτώσεις στον τομέα της υγείας», αναφέρει το ΚΕΒΕ.

Προσθέτει ότι “οι ανησυχητικές αυτές εξελίξεις που συμβαίνουν για πολλοστή φορά θα πρέπει πλέον να πείσουν και τους πιο δύσπιστους πόσο ορθή είναι η διαχρονική θέση του ΚΕΒΕ ότι επιβάλλεται η νομοθετική ρύθμιση των απεργιών στις ουσιώδεις υπηρεσίες”.

Το ΚΕΒΕ, καλεί την κυβέρνηση και τη Βουλή χωρίς άλλη καθυστέρηση να πάρουν τις αναγκαίες πρωτοβουλίες για άμεση προώθηση της σχετικής νομοθεσίας για “αποτροπή παρόμοιων απαράδεκτων καταστάσεων” στο μέλλον.

Πηγή: ΚΥΠΕ