Αρχική Τελευταία Νέα Κίνδυνος θάνατος η διάβαση στο κέντρο Μέσα Γειτονιάς

Κίνδυνος θάνατος η διάβαση στο κέντρο Μέσα Γειτονιάς

Θέμα ανακατασκευής θέτει η δημοτική ομάδα ΑΚΕΛ για την ασφάλεια πεζών και τροχοφόρων

Κατασκευάστηκε με σκοπό να μπει μια τάξη στην πυκνή κίνηση τροχοφόρων και κυρίως για να ελαχιστοποιηθούν οι κίνδυνοι στη διακίνηση των πεζών. Ωστόσο το αποτέλεσμα που προέκυψε φαίνεται να μην ανταποκρίνεται στο προσδοκώμενο κι ως εκ τούτου εκδηλώνονται δικαιολογημένες αντιδράσεις και διαμαρτυρίες.

Ο λόγος για το ανυψωμένο κύρτωμα και τη διάβαση πεζών που λειτουργεί εδώ κι έναν περίπου χρόνο στο πιο κομβικό σημείο της Μέσα Γειτονιάς και συγκεκριμένα στην κεντρική οδό Μακαρίου, το οποίο περιβάλλεται από περίπτερα και άλλα ευρείας χρήσης καταστήματα, αλλά και την κύρια εκκλησία Αποστόλου Ανδρέα.

Η καθημερινή εμπειρία απέδειξε ότι το συγκεκριμένο κατασκεύασμα κάθε άλλο παρά προσφέρει ασφάλεια για τους πεζούς και διευκόλυνση της κυκλοφορίας κι ως εκ τούτου, αφουγκραζόμενη και τα καθημερινά παράπονα των δημοτών και άλλων χρηστών του δρόμου, η δημοτική ομάδα του ΑΚΕΛ Μέσα Γειτονιάς θέτει θέμα για ανακατασκευή της διάβασης.

Συγκεκριμένα, η επικεφαλής της ομάδας και αντιδήμαρχος, Μαρία Χριστοδούλου Συγγέρη, αναφερόμενη στον λανθασμένο τρόπο με τον οποίο κατασκευάστηκε και λειτουργεί η υπερυψωμένη διάβαση την οποία, όπως επισημαίνει, την επέβαλαν κάποια ιδιωτικά συμφέροντα, τονίζει ιδιαίτερα τους καθημερινούς κινδύνους που εγκυμονούνται για τα ηλικιωμένα άτομα τα οποία διασταυρώνουν το δρόμο για να πάνε στην εκκλησία ή στα παρακείμενα καταστήματα.

Η αντιδήμαρχος υποδεικνύει την ανάγκη να λειτουργήσει στο συγκεκριμένο σημείο μια κατάλληλα διαμορφωμένη και φωταγωγημένη διάβαση πεζών, ενώ αναφερόμενη γενικότερα στη συγκεκριμένη περιοχή η οποία παρουσιάζει συνεχή πυκνή κίνηση τροχοφόρων, επισημαίνει ότι θα πρέπει να γίνουν και κάποιες επιπλέον αλλαγές ώστε να καταστεί ο δρόμος ασφαλής.

Ειδικότερα, αναφέρεται στο γεγονός ότι συχνά κάποιοι οδηγοί που κατευθύνονται από την πλευρά του κυκλικού κόμβου Μέσα Γειτονιάς, πραγματοποιούν παράνομη δεξιά στροφή στο σημείο πριν το κτίριο της υπεραγοράς E&S, με αποτέλεσμα να προκαλούνται και ατυχήματα. Ως εκ τούτου, θεωρείται αναγκαία πλέον η τοποθέτηση διαχωριστικού κιγκλιδώματος από το ύψος του κυκλικού κόμβου μέχρι και την υπεραγορά.

Πηγή: Διάλογος