Αρχική Τελευταία Νέα Kitas Weather: «Έρχονται πολλές βροχές και χιόνια – Χάρτης»

Kitas Weather: «Έρχονται πολλές βροχές και χιόνια – Χάρτης»

Χαμηλό βαρομετρικό με κέντρο στο Αιγαίο Πέλαγος θα αρχίσει να επηρεάζει την περιοχή μας σταδιακά από αύριο Τσικνοπέμπτη, με κορύφωση την Παρασκευή. Νέο, πιο ασθενές χαμηλό βαρομετρικό, αναμένεται να επηρεάσει την περιοχή μας το σαββατοκύριακο.

Αύριο Τσικνοπέμπτη, αναμένεται η δημιουργία βαρομετρικού χαμηλού στο Αιγαίο Πέλαγος με σταδιακή ανατολική κίνηση προς την περιοχή μας, όπως βλέπετε στις πιο κάτω εικόνες. Ως πρώτη φάση, αναμένεται να μας επηρεάσει το θερμό μέτωπο του χαμηλού κατά την διάρκεια της Πέμπτης, με τοπικού χαρακτήρα φαινόμενα κυρίως το απόγευμα προς βράδυ και κυρίως στα ορεινά/ημιορεινά, με μικρότερες πιθανότητες για να παρατηρηθούν φαινόμενα και σε άλλες περιοχές στο νοτιοδυτικό μισό του νησιού.

Έπειτα, κατά την διάρκεια της Παρασκευής, το χαμηλό βαθαίνει περαιτέρω καθώς κινείται ανατολικά προς την περιοχή μας και αναμένεται να μας επηρεάσει το ψυχρό μέτωπο του χαμηλού, δίνοντας παγκύπριες βροχές/καταιγίδες.

Οι βροχές που θα προηγούνται του ψυχρού μετώπου θα αρχίσουν να επηρεάζουν το νησί μας αρχικά από τα δυτικά και σταδιακά από τις αυγινές ώρες της Παρασκευής, με σταδιακή επέκταση των βροχών/καταιγίδων ανατολικότερα, όπου μέχρι το απόγευμα όλες οι περιοχές θα έχουν επηρεαστεί από αξιόλογες βροχές. Στις υψηλότερες κορυφές του Τροόδους, από περίπου τα 1650 μέτρα και άνω, θα σημειώνεται πυκνή χιονόπτωση και αναμένονται πολύ βαριές χιονοστρώσεις από τα περίπου 1700 μέτρα και άνω.

Δείτε αναλυτικό δελτίο καιρού ΕΔΩ: