Αρχική Τελευταία Νέα KitasWeather: Σταδιακή αισθητή πτώση της θερμοκρασίας τις επόμενες ημέρες

KitasWeather: Σταδιακή αισθητή πτώση της θερμοκρασίας τις επόμενες ημέρες

Ιδιαίτερα θερμές αέριες μάζες θα επηρεάζουν την περιοχή μας και σήμερα Παρασκευή, με τις θερμοκρασίες να συνεχίσουν να κυμαίνονται γύρω στους 3-6 βαθμούς Κελσίου πιο πάνω από τα κανονικά για την εποχή επίπεδα. Από απόψε το βράδυ, οι ιδιαίτερα θερμές αέριες μάζες θα αρχίσουν σταδιακά να εκτοπίζονται ανατολικότερα, με αποτέλεσμα την πτώση των θερμοκρασιών κατά το σαββατοκύριακο και την Δευτέρα, η οποία θα είναι πιο αισθητή κυρίως την Κυριακή και έπειτα. Παράλληλα, την Δευτέρα, την Τρίτη και την Τετάρτη ενδέχεται να εκδηλωθούν μεμονωμένες βροχές ή και καταιγίδες κυρίως στα ορεινά/ημιορεινά και ενδεχομένως και σε κάποιες περιοχές του εσωτερικού. Νέα άνοδος των θερμοκρασιών φαίνεται προς τα μέσα προς τέλη της ερχόμενης εβδομάδας.

Χθες Πέμπτη, παρατηρήθηκε ακόμα μια ιδιαίτερα θερμή ημέρα για την εποχή, με τις μέγιστες θερμοκρασίες να φτάνουν και πάλι τους 40 βαθμούς Κελσίου, τόσο από τον μετεωρολογικό μας σταθμό στον εκθεσιακό χώρο της BMW στα Λατσιά, όσο και από τον μετεωρολογικό σταθμό του Τ.Μ στην Αθαλάσσα.

Σήμερα Παρασκευή, η ιδιαίτερα θερμή για την εποχή αέρια μάζα θα συνεχίσει να επηρεάζει την περιοχή μας, με τις θερμοκρασίες να φτάνουν γύρω στους 37-39 βαθμούς Κελσίου σε εσωτερικά πεδινά τμήματα του νησιού (αναλόγως περιοχής) και γύρω στους 32-37 βαθμούς Κελσίου στα παράλια (αναλόγως περιοχής). Παράλληλα, πιο ενισχυμένο δυτικό ρεύμα αέρα θα αρχίσει να επηρεάζει την περιοχή μας από περίπου το απόγευμα και έπειτα.

Σταδιακά από το βράδυ της Παρασκευής, οι ιδιαίτερα θερμές για την εποχή αέριες μάζες θα αρχίσουν να εκτοπίζονται ανατολικότερα, καθώς η διαταραχή που επηρεάζει την Ελλάδα αναμένεται να κινηθεί νοτιότερα/νοτιοανατολικότερα. Αυτό θα έχει ως αποτέλεσμα αύριο Σάββατο να παρατηρηθεί μικρή πτώση των θερμοκρασιών, με τον καιρό ωστόσο να παραμένει σχετικά θερμός για την εποχή. Παράλληλα, ενισχυμένο δυτικό ρεύμα αέρα θα συνεχίσει να επηρεάζει την περιοχή μας κυρίως κατά τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες.

Περαιτέρω αισθητή πτώση της θερμοκρασίας αναμένεται την Κυριακή και την Δευτέρα ενώ την Τρίτη δεν αναμένεται αξιόλογη μεταβολή των θερμοκρασιών, με την θερμοκρασία να κυμαίνεται γύρω στα κανονικά για την εποχή επίπεδα. Παράλληλα, την Δευτέρα και την Τρίτη, θα παρατηρούνται κυρίως τα πρωινά αυξημένες χαμηλές νεφώσεις κυρίως στα παράλια και δυτικό 1/3 του νησιού ενώ το μεσημέρι και το απόγευμα, νεφώσεις που θα αναπτύσσονται κυρίως στα ορεινά/ημιορεινά και ενδεχομένως σε κάποιες περιοχές του εσωτερικού, ενδέχεται να δώσουν μεμονωμένες βροχές ή και καταιγίδες.

Από KitasWeather