Αρχική Τελευταία Νέα KitasWeather: Εκ νέου βροχές το απόγευμα και κυρίως το βράδυ – Αναλυτικά...

KitasWeather: Εκ νέου βροχές το απόγευμα και κυρίως το βράδυ – Αναλυτικά η πρόγνωση μέχρι την ημέρα των Χριστουγέννων

Υποχώρησε η πρώτη διαταραχή από την περιοχή μας που έδωσε χθες το βράδυ παγκύπριες βροχές και τοπικά έντονες καταιγίδες με χαλάζι αλλά και πρόσκαιρη χιονόπτωση στις υψηλότερες κορυφές του Τροόδους με αποτέλεσμα τον βελτιωμένο καιρό αρχικά σήμερα Παρασκευή. Παρόλα αυτά, το απόγευμα και κυρίως απόψε αναμένεται η δεύτερη διαταραχή στην περιοχή μας με εκ νέου βροχές, ωστόσο τα φαινόμενα δεν θα έχουν την ίδια ένταση με χθες βράδυ και οι πιο αξιόλογες και πιο συχνές βροχές αναμένονται στο δυτικό 1/2 του νησιού. Αύριο Σάββατο αναμένεται βελτίωση του καιρού, ωστόσο κάποια μεμονωμένα φαινόμενα αναμένονται κατά το πρώτο μισό της ημέρας κυρίως στα δυτικά και βόρεια ενώ μέτριο έως ισχυρό δυτικό ρεύμα αέρα θα επηρεάζει την περιοχή μας. Την παραμονή και ημέρα Χριστουγέννων αναμένονται καλές καιρικές συνθήκες με αυξημένη ηλιοφάνεια και άνοδος της θερμοκρασίας, η οποία προοδευτικά θα κυμανθεί σε επίπεδα αρκετά πάνω της κανονικής.

Σήμερα Παρασκευή, σφήνα ύφεσης πλανητικής κλίμακας και εκτεταμένο πεδίο χαμηλών πιέσεων επηρεάζουν την περιοχή μας, με το κέντρο του χαμηλού να βρίσκεται στην Βαλτική ενώ απόψε αναμένεται και η δημιουργία δευτερεύοντος αβαθούς βαρομετρικού χαμηλού στην περιοχή μας.

Αυτή την ώρα (10:15) όπως βλέπετε επικρατεί βελτιωμένος καιρός με αρκετή ηλιοφάνεια σε αρκετές περιοχές, ωστόσο τοπικά αυξημένες νεφώσεις στα βόρεια δίνουν μεμονωμένες βροχές.

Δορυφορική εικόνα (10:15)

Προοδευτικά μετά το μεσημέρι οι νεφώσεις θα αυξηθούν και αναμένονται τοπικές βροχές και μεμονωμένες καταιγίδες, οι οποίες θα είναι πιο συχνές και πιο γενικευμένες στο δυτικό 1/2 του νησιού. Κατά τις βραδινές ώρες, αναμένονται κατά διαστήματα βροχές και μεμονωμένες καταιγίδες, με τα φαινόμενα να είναι πιο συχνά και πιο γενικευμένα στο δυτικό 1/2 του νησιού. Στις υψηλότερες κορυφές του Τροόδους βροχή θα εναλλάσσεται με χιονόνερο.

Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει γενικά αξιόλογη μεταβολή και θα κυμαίνεται γύρω στους 2-3 βαθμούς Κελσίου πιο πάνω από τα κανονικά για την εποχή επίπεδα, φτάνοντας γύρω στους 18 έως 21 βαθμούς Κελσίου σε εσωτερικά πεδινά τμήματα του νησιού και στα παράλια και γύρω στους 5 βαθμούς Κελσίου στη Χιονίστρα.

Θερμοκρασιακή ανωμαλία στα 850 hPa (~1500 μέτρα από την επιφάνεια) για σήμερα Παρασκευή (22/12/2023)

Αύριο Σάββατο, η διαταραχή θα αρχίσει να απομακρύνεται από την περιοχή μας και αναμένεται σταδιακή βελτίωση του καιρού, ωστόσο κατά το πρώτο μισό της ημέρας τοπικά αυξημένες νεφώσεις κυρίως στο δυτικό 1/2 του νησιού και βόρεια αναμένεται να δώσουν ακόμα λίγες μεμονωμένες βροχές. Κατά το δεύτερο μισό της ημέρας αναμένεται γενικά κυρίως αίθριος καιρός. Παράλληλα, στην περιοχή μας θα πνέει μέτριο έως ισχυρό δυτικό ρεύμα αέρα.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο και θα κυμαίνεται γύρω στους 2-4 βαθμούς Κελσίου πιο πάνω από τα κανονικά για την εποχή επίπεδα, φτάνοντας γύρω στους 19 έως 22 βαθμούς Κελσίου σε εσωτερικά πεδινά τμήματα του νησιού και στα παράλια και γύρω στους 6 βαθμούς Κελσίου στη Χιονίστρα.

Θερμοκρασιακή ανωμαλία στα 850 hPa (~1500 μέτρα από την επιφάνεια) για αύριο Σάββατο (23/12/2023)

Την Κυριακή (παραμονή Χριστουγέννων), ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος ενώ το μεσημέρι και το απόγευμα θα αναπτυχθούν τοπικά αυξημένες νεφώσεις κυρίως στα ορεινά/ημιορεινά.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο και θα κυμαίνεται γύρω στους 2-5 βαθμούς Κελσίου πιο πάνω από τα κανονικά για την εποχή επίπεδα, φτάνοντας γύρω στους 20 έως 22 βαθμούς Κελσίου σε εσωτερικά πεδινά τμήματα του νησιού και στα παράλια και γύρω στους 9 βαθμούς Κελσίου στη Χιονίστρα.

Θερμοκρασιακή ανωμαλία στα 850 hPa (~1500 μέτρα από την επιφάνεια) για την Κυριακή (παραμονή Χριστουγέννων) (24/12/2023)

Την Δευτέρα (ημέρα Χριστουγέννων), θα συνεχίσει η καλοκαιρία και αναμένεται αρχικά ηλιόλουστος καιρός ενώ το απόγευμα θα αναπτυχθούν λίγες τοπικές νεφώσεις στα ορεινά/ημιορεινά και πιο τοπικά στο εσωτερικό.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή περαιτέρω άνοδο και θα κυμαίνεται γύρω στους 3-6 βαθμούς Κελσίου πιο πάνω από τα κανονικά για την εποχή επίπεδα, φτάνοντας γύρω στους 21 έως 23 βαθμούς Κελσίου σε εσωτερικά πεδινά τμήματα του νησιού και στα παράλια και γύρω στους 10 βαθμούς Κελσίου στη Χιονίστρα.

Πηγή: kitasweather