Αρχική Τελευταία Νέα KitasWeather: Έρχονται βροχές και χιόνια – Θα το στρώσει στο Τρόοδος!

KitasWeather: Έρχονται βροχές και χιόνια – Θα το στρώσει στο Τρόοδος!

Στις 10ήμερες προγνώσεις στις Τοποθεσίες θα προσέξετε ότι διαδοχικές διαταραχές αναμένεται να επηρεάζουν την περιοχή μας κυρίως από το βράδυ της Τρίτης και έπειτα με περιόδους βροχών ενώ στην περιοχή του Τροόδους αναμένονται και χιόνια, με τις πρώτες “αξιόλογες” χιονοστρώσεις.

 

Η πρώτη διαταραχή αναμένεται από το βράδυ της Τρίτης και κυρίως κατά την Τετάρτη ενώ στη συνέχεια φαίνεται νέα διαταραχή από περίπου το βράδυ της Παρασκευής και κατά το Σ/Κ. Πιθανότητα ακόμα μίας διαταραχής υπάρχει στις αρχές προς μέσα της νέας εβδομάδας.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση την Τετάρτη καθώς πιο ψυχρή αέρια μάζα θα αρχίσει να επηρεάζει την περιοχή μας, με τον υδράργυρο να κυμαίνεται για το υπόλοιπο της εβδομάδας σε πιο φυσιολογικά για την εποχή επίπεδα.

Αύριο Tρίτη, ο καιρός θα είναι αρχικά μερικώς συννεφιασμένος ενώ προοδευτικά, τοπικά αυξημένες νεφώσεις κυρίως στα δυτικά, νότια και ανατολικά αναμένεται να δώσουν μεμονωμένες βροχές, χωρίς να αποκλείονται και μεμονωμένες καταιγίδες κυρίως το απόγευμα και κυρίως στα δυτικά/βορειοδυτικά. Κατά τις βραδινές ώρες, αυξημένες νεφώσεις κατά διαστήματα αναμένεται να δίνουν τοπικές βροχές κυρίως στο δυτικό 1/2 του νησιού, με τα φαινόμενα να γενικεύονται κατά τις αυγινές ώρες αρχικά από τα δυτικά. Τα φαινόμενα από τα περίπου 1700 μέτρα και άνω θα είναι υπό την μορφή χιονιού, με ελαφριές χιονόστρωσεις από τα περίπου 1750 μέτρα και άνω. Στην ατμόσφαιρα θα αιωρείται σκόνη, η οποία αναμένεται να εκτοπιστεί ανατολικότερα κατά τις βραδινές ώρες. Η πιθανότητα βροχής για αύριο Τρίτη κυμαίνεται κατά τη διάρκεια της ημέρας από 25-60% (αναλόγως περιοχής) ενώ το βράδυ, η πιθανότητα βροχής κυμαίνεται από 25-70% (αναλόγως περιοχής). Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει γενικά αξιόλογη μεταβολή και θα κυμαίνεται γύρω στους 2-5 βαθμούς Κελσίου πιο πάνω από τα κανονικά για την εποχή επίπεδα, φτάνοντας γύρω στους 21 βαθμούς Κελσίου στη Λευκωσία, γύρω στους 19-22 βαθμούς Κελσίου στα παράλια (αναλόγως περιοχής) και γύρω στους 6 βαθμούς Κελσίου στο Τρόοδος (1900 μέτρα).

Την Τετάρτη, ο καιρός θα είναι άστατος με κατά διαστήματα βροχές/καταιγίδες, οι οποίες θα είναι πιο συχνές στο δυτικό/νοτιοδυτικό 1/2 του νησιού και δυτικό/νοτιοδυτικό 1/2 της οροσειράς του Τροόδους. Τα φαινόμενα από τα περίπου 1700 μέτρα και άνω θα είναι υπό την μορφή χιονιού, με χιονοστρώσεις κυρίως από τα περίπου 1750 μέτρα και άνω. Κατά τις βραδινές ώρες, αρχικά αναμένονται τοπικές βροχές και μεμονωμένες καταιγίδες, οι οποίες προοδευτικά θα περιοριστούν κυρίως στα δυτικά και βόρεια. Τα φαινόμενα από τα περίπου 1600 μέτρα και άνω θα είναι υπό την μορφή χιονιού, με χιονοστρώσεις από τα περίπου 1650 μέτρα και άνω. Η πιθανότητα βροχής για κατά τη διάρκεια της ημέρας της Τετάρτης κυμαίνεται από 70-100% (αναλόγως περιοχής) ενώ το βράδυ, η πιθανότητα βροχής κυμαίνεται από 30-70% (αναλόγως περιοχής). Η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση, για να κυμανθεί γύρω στα κανονικά για την εποχή επίπεδα έως λίγο πιο πάνω, φτάνοντας γύρω στους 17 βαθμούς Κελσίου στη Λευκωσία, γύρω στους 17-19 βαθμούς Κελσίου στα παράλια (αναλόγως περιοχής) και γύρω στον 1 βαθμό Κελσίου στο Τρόοδος (1900 μέτρα).

Την Πέμπτη, ο καιρός θα είναι αρχικά στις πλείστες περιοχές κυρίως αίθριος καιρός με λίγες τοπικές νεφώσεις, ωστόσο παροδικά αυξημένες νεφώσεις κυρίως στα βόρεια/βορειοανατολικά αναμένεται να δώσουν ακόμα λίγες μεμονωμένες βροχές. Το μεσημέρι και το απόγευμα, νεφώσεις που θα αναπτυχθούν κυρίως στα ορεινά/ημιορεινά, νότια και ανατολικά αναμένεται να δώσουν ακόμα λίγες μεμονωμένες βροχές. Εάν παρατηρηθούν φαινόμενα από τα περίπου 1700 μέτρα και άνω, θα είναι υπό την μορφή χιονιού. Κατά τις βραδινές ώρες, ο καιρός θα είναι μερικώς συννεφιασμένος ενώ τοπικά αυξημένες νεφώσεις κυρίως στο δυτικό 1/2 του νησιού και βόρεια πιθανόν να δώσουν λίγες μεμονωμένες και πρόσκαιρες βροχές. Εάν παρατηρηθούν φαινόμενα από τα περίπου 1700 μέτρα και άνω, θα είναι υπό την μορφή χιονιού. Η πιθανότητα βροχής κατά τη διάρκεια της ημέρας κυμαίνεται από 20-40% (αναλόγως περιοχής) ενώ το βράδυ, η πιθανότητα βροχής κυμαίνεται από 25-30% (αναλόγως περιοχής). Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει γενικά αξιόλογη μεταβολή και θα κυμαίνεται λίγο πιο πάνω από τα κανονικά για την εποχή επίπεδα, φτάνοντας γύρω στους 17 βαθμούς Κελσίου στη Λευκωσία, γύρω στους 18-19 βαθμούς Κελσίου στα παράλια (αναλόγως περιοχής) και γύρω στους 2 βαθμούς Κελσίου στο Τρόοδος (1900 μέτρα).

Την Παρασκευή, ο καιρός θα είναι μερικώς συννεφιασμένος ενώ κατά διαστήματα αυξημένες νεφώσεις κυρίως στο δυτικό 1/2 του νησιού πιθανόν να δώσουν λίγες μεμονωμένες βροχές. Εάν παρατηρηθούν φαινόμενα στις υψηλότερες κορυφές του Τροόδους θα είναι υπό την μορφή χιονιού. Κατά τις βραδινές ώρες, ο καιρός θα καταστεί κυρίως συννεφιασμένος έως συννεφιασμένος και αναμένονται κατά διαστήματα βροχές, χωρίς να αποκλείονται και μεμονωμένες καταιγίδες. Στις υψηλότερες κορυφές του Τροόδους, βροχή θα εναλλάσσεται με χιονόνερο και χιόνι. Η πιθανότητα βροχής κατά τη διάρκεια της ημέρας κυμαίνεται από 25-30% (αναλόγως περιοχής) ενώ το βράδυ, η πιθανότητα βροχής αυξάνεται και κυμαίνεται από 50-60% (αναλόγως περιοχής). Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή και θα κυμαίνεται λίγο πιο πάνω από τα κανονικά για την εποχή επίπεδα, φτάνοντας γύρω στους 17 βαθμούς Κελσίου στη Λευκωσία, γύρω στους 18-19 βαθμούς Κελσίου στα παράλια (αναλόγως περιοχής) και γύρω στους 2 βαθμούς Κελσίου στο Τρόοδος (1900 μέτρα).

Το σαββατοκύριακο, φαίνεται πως η περιοχή μας θα παραμείνει κάτω υπό την επήρεια χαμηλών πιέσεων, με διαστήματα βροχών αλλά και χιονιών στο Τρόοδος, ωστόσο υπάρχει ακόμα αρκετή αβεβαιότητα ως προς το πόσο αξιόλογες θα είναι οι βροχές και πότε ακριβώς αναμένεται ο κύριος όγκος των φαινομένων μέσα στο διήμερο. Η θερμοκρασία δεν φαίνεται να σημειώνει αξιόλογη μεταβολή το Σάββατο ενώ την Κυριακή φαίνεται πως θα σημειώσει μικρή πτώση.

Την Δευτέρα, φαίνεται με τα μέχρι στιγμής δεδομένα μείωση των πιθανοτήτων βροχής και μικρή άνοδος θερμοκρασίας ενώ τάση νέας διαταραχής υπάρχει στις αρχές προς μέσα της νέας εβδομάδας.

Όσον αφορά τους ανέμους, αυτοί θα πνέουν αύριο Τρίτη αρχικά μεταβλητοί, εντάσεως 1-3 μποφόρ, για να στραφούν σταδιακά σε νότιους έως νοτιοδυτικούς, εντάσεως 3-4 μποφόρ, με ριπές που θα φτάνουν τοπικά στα νότια/νοτιοανατολικά παράλια τα 5-6 μποφόρ το απόγευμα. Την Τετάρτη, οι άνεμοι θα πνέουν αρχικά μεταβλητοί, εντάσεως 2-4 μποφόρ, για να στραφούν σύντομα σε νότιους έως νοτιοδυτικούς, εντάσεως 3-4 μποφόρ, με ριπές που θα φτάνουν τοπικά τα 5 μποφόρ. Την Πέμπτη, οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι έως βορειοδυτικοί, εντάσεως 3-4 μποφόρ και τοπικά στα προσήνεμα έως 5 μποφόρ. Την Παρασκευή, οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί έως νοτιοδυτικοί, εντάσεως 3-4 μποφόρ και τοπικά έως 5 μποφόρ, με ριπές που θα φτάνουν τοπικά τα 6 μποφόρ. Το σαββατοκύριακο, οι άνεμοι φαίνεται πως θα πνέουν από νοτιοδυτικές κατευθύνσεις αρχικά και αργότερα από δυτικές κατευθύνσεις και θα παραμείνουν γενικά ενισχυμένοι. Μικρή εξασθένηση των ανέμων φαίνεται την Δευτέρα, με την πιθανότητα να ενισχυθούν και πάλι στη συνέχεια από νοτιοδυτικές κατευθύνσεις.

Πηγή: kitasweather