Αρχική Τελευταία Νέα Κίτρινη Προειδοποίηση: Ισχυρές καταιγίδες στο μενού του καιρού

Κίτρινη Προειδοποίηση: Ισχυρές καταιγίδες στο μενού του καιρού

Σύμφωνα με τον κ. Νικολαΐδη, η κακοκαιρία στην Κρήτη αναμένεται να επηρεάσει και την Κύπρο από τις 3:00 τα ξημερώματα μέχρι και τις 16:00 το απόγευμα της Κυριακής, με ισχυρές καταιγίδες και χαλάζι.

 

Αναλυτικά η πρόγνωση του καιρού:

Βαρομετρικό χαμηλό με κέντρο δυτικά της Κύπρου κινείται σταδιακά νοτιοανατολικά και θα επηρεάζει την περιοχή μέχρι και τη Δευτέρα.

Σήμερα ο καιρός θα είναι κυρίως συννεφιασμένος με τοπικές βροχές και μεμονωμένες καταιγίδες. Σε καταιγίδα δεν αποκλείεται να πέσει χαλάζι, ενώ τοπικά τα φαινόμενα ενδέχεται να είναι έντονα ή και παρατεταμένα. Μέχρι το απόγευμα αναμένεται σταδιακή βελτίωση του καιρού. Οι άνεμοι θα πνέουν κυρίως νοτιοανατολικοί ως νοτιοδυτικοί, ασθενείς μέχρι μέτριοι 3 με 4 μποφόρ και παροδικά μεταβλητοί, ισχυροί 5 μποφόρ. Η θάλασσα θα είναι λίγο ταραγμένη αλλά σταδιακά στα δυτικά θα καταστεί μέχρι ταραγμένη. Η θερμοκρασία θα ανέλθει γύρω στους 27 βαθμούς στο εσωτερικό και τα παράλια και στους 19 βαθμούς στα ψηλότερα ορεινά.

Το βράδυ ο καιρός θα είναι μερικώς συννεφιασμένος και πιθανό να πέσουν μεμονωμένες βροχές, κυρίως στα ορεινά, τα νότια και τα δυτικά παράλια. Οι άνεμοι θα καταστούν σταδιακά κυρίως βορειοδυτικοί ως βορειοανατολικοί, γενικά ασθενείς 3 μποφόρ. Η θάλασσα θα είναι ήρεμη μέχρι λίγο ταραγμένη αλλά στα δυτικά θα είναι λίγο ταραγμένη. Η θερμοκρασία θα πέσει στους 16 βαθμούς στο εσωτερικό, γύρω στους 18 στα παράλια και στους 9 βαθμούς στα ψηλότερα ορεινά.

Τη Δευτέρα ο καιρός θα είναι κατά διαστήματα κυρίως συννεφιασμένος και αναμένονται τοπικές βροχές και μεμονωμένες καταιγίδες. Την Τρίτη και την Τετάρτη ο καιρός θα είναι μερικώς συννεφιασμένος και αναμένονται μεμονωμένες βροχές και μεμονωμένες καταιγίδες, κυρίως στα ορεινά, σε περιοχές του εσωτερικού και πιθανό στα δυτικά και τα νότια παράλια.

Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή τη Δευτέρα, θα σημειώσει μικρή άνοδο την Τρίτη και θα κυμανθεί στα ίδια επίπεδα την Τετάρτη, τα οποία είναι κοντά στους κλιματικούς μέσους όρους.