Αρχική Τελευταία Νέα Κίτρινη προειδοποίηση για καταιγίδες, βροχές και χαλάζι

Κίτρινη προειδοποίηση για καταιγίδες, βροχές και χαλάζι

Κίτρινη προειδοποίηση για σφοδρές καταιγίδες και μεμονωμένες καταιγίδες εξέδωσε το Τμήμα Μετεωρολογίας για αύριο Παρασκευή.

Συγκεκριμένα, η προειδοποίηση ισχύει αύριο από τις 11 το πρωί μέχρι τις 19:00 της ίδιας ημέρας. Όπως αναφέρεται τοπικές βροχές και μεμονωμένες καταιγίδες πιθανώς συνοδευόμενες από χαλάζι αναμένεται να επηρεάσουν κυρίως περιοχές του εσωτερικού και των ορεινων.

Η ένταση της βροχής αναμένεται να κυμανθεί μεταξύ 35 και 55 χιλιοστών την ώρα.

Αναλυτικά το δελτίο καιρού:

Χαμηλή πίεση και ασταθείς καιρικές συνθήκες αναμένεται να επηρεάζουν την περιοχή, μέχρι και την Κυριακή.

Απόψε, ο καιρός θα είναι παροδικά μερικώς συννεφιασμένος και τοπικά κυρίως συννεφιασμένος, ενώ αναμένονται μεμονωμένες βροχές κατά διαστήματα και αρχικά μεμονωμένες καταιγίδες, αλλά σταδιακά ο καιρός θα βελτιωθεί. Αργότερα και κατά τις πρώτες πρωινές ώρες, πιθανόν να σχηματιστεί αραιή ομίχλη ή και χαμηλή νέφωση, κυρίως σε περιοχές του εσωτερικού. Οι άνεμοι θα πνέουν κυρίως νοτιοδυτικοί ως βορειοδυτικοί, ασθενείς, 3 μποφόρ και αρχικά τοπικά μέχρι μέτριοι, 3 με 4 μποφόρ. Η θάλασσα θα είναι μέχρι λίγο ταραγμένη. Η θερμοκρασία θα πέσει γύρω στους 9 βαθμούς στο εσωτερικό, γύρω στους 12 στα παράλια και γύρω στους 3 βαθμούς στα ψηλότερα ορεινά, όπου τοπικά πιθανόν να σχηματιστεί παγετός.

Αύριο, ο καιρός θα είναι κατά διαστήματα κυρίως συννεφιασμένος και αρχικά αναμένονται μεμονωμένες βροχές, χωρίς να αποκλείεται και μεμονωμένη καταιγίδα, κυρίως σε δυτικές περιοχές. Σταδιακά όμως, αναμένονται βροχές σε αρκετές περιοχές, καθώς και μεμονωμένες καταιγίδες, ενώ τοπικά ενδέχεται τα φαινόμενα να είναι έντονα. Σε καταιγίδα πιθανόν να πέσει και χαλάζι. Οι άνεμοι θα πνέουν κυρίως νοτιοδυτικοί ως δυτικοί και τοπικά μεταβλητοί, αρχικά ασθενείς μέχρι μέτριοι, 3 με 4 μποφόρ, για να καταστούν αργότερα μέτριοι και στα προσήνεμα παράλια μέχρι ισχυροί, 4 με 5 μποφόρ, αλλά παροδικά τοπικά στα νότια παράλια μέχρι πολύ ισχυροί, 5 με 6 μποφόρ. Η θάλασσα θα είναι αρχικά μέχρι λίγο ταραγμένη, για να καταστεί σταδιακά μέχρι ταραγμένη. Η θερμοκρασία θα ανέλθει γύρω στους 21 βαθμούς στο εσωτερικό και στα παράλια και γύρω στους 9 βαθμούς στα ψηλότερα ορεινά.

Το βράδυ, ο καιρός θα είναι μερικώς συννεφιασμένος και αρχικά αναμένονται τοπικές βροχές και μεμονωμένες καταιγίδες, με τα φαινόμενα πολύ σύντομα να καθίστανται μεμονωμένα. Οι άνεμοι θα πνέουν κυρίως νοτιοδυτικοί ως βορειοδυτικοί και τοπικά μεταβλητοί, ασθενείς, 3 μποφόρ και παροδικά τοπικά μέχρι μέτριοι, 3 με 4 μποφόρ. Η θάλασσα θα καταστεί σταδιακά ήρεμη μέχρι λίγο ταραγμένη, αλλά στα βόρεια παράλια θα παραμείνει λίγο ταραγμένη και στα δυτικά παράλια μέχρι ταραγμένη.

Το Σάββατο, αναμένονται σταδιακά βροχές σε αρκετές περιοχές και τοπικές καταιγίδες. Τοπικά τα φαινόμενα δυνατόν να είναι έντονα, ενώ υποχώρησή τους αναμένεται από αργά το απόγευμα. Η θερμοκρασία δεν αναμένεται να σημειώσει αξιόλογη μεταβολή, για να παραμείνει πιο κάτω από τις μέσες κλιματολογικές τιμές.

Την Κυριακή, αναμένονται μεμονωμένες βροχές και μεμονωμένες καταιγίδες, κυρίως τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες. Η θερμοκρασία θα σημειώσει σταδιακά άνοδο για να κυμανθεί κοντά ή και λίγο πιο κάτω από τις μέσες κλιματολογικές τιμές για την εποχή.

Τη Δευτέρα ο καιρός αρχικά θα είναι κυρίως αίθριος, όμως σταδιακά τοπικά αυξημένες νεφώσεις που θα αναπτυχθούν, αναμένεται να δώσουν μεμονωμένη βροχή, κυρίως στα ορεινά. Η θερμοκρασία θα σημειώσει σταδιακά άνοδο για να κυμανθεί κοντά ή και λίγο πιο κάτω από τις μέσες κλιματολογικές τιμές για την εποχή.

Η θερμοκρασία το Σάββατο δεν αναμένεται να σημειώσει αξιόλογη μεταβολή, για να παραμείνει πιο κάτω από τις μέσες κλιματολογικές τιμές, ενώ μέχρι τη Δευτέρα θα σημειώσει σταδιακά άνοδο για να κυμανθεί κοντά ή και λίγο πιο κάτω από τις μέσες κλιματολογικές τιμές για την εποχή.