Αρχική Τελευταία Νέα Κίτρινη προειδοποίηση για καύσωνα και κόκκινος συναγερμός για πυρκαγιές

Κίτρινη προειδοποίηση για καύσωνα και κόκκινος συναγερμός για πυρκαγιές

Κίτρινη προειδοποίηση για ψηλές θερμοκρασίες οι οποίες αναμένεται να φτάσουν μέχρι και τους 42 βαθμούς εξέδωσε για αύριο Τετάρτη 26 Ιουλίου το Τμήμα Μετεωρολογίας ενώ την ίδια στιγμή το Τμήμα Δασών εξέδωσε για την αυριανή μέρα κόκκινο συναγερμό σε ό,τι αφορά τον κίνδυνο έκρηξης και επέκτασης δασικών πυρκαγιών.

Συγκεκριμένα το Τμήμα Μετεωρολογίας σημειώνει ότι για αύριο Τετάρτη 26 Ιουλίου, από τις 12:00 το μεσημέρι μέχρι τις 18:00 η μέγιστη θερμοκρασία αναμένεται να ανέλθει στους 42 βαθμούς κελσίου σε περιοχές του εσωτερικού και γύρω στους 33 βαθμούς στα ψηλότερα ορεινά.

Σε ό,τι αφορά τον κόκκινο συναγερμό για πυρκαγιές, το Τμήμα Δασών σε ανακοίνωση του απευθύνει θερμότατη έκκληση προς το κοινό να είναι ιδιαίτερα προσεκτικό κατά τις εξορμήσεις του, αποφεύγοντας πλήρως ενέργειες και δραστηριότητες που πιθανόν να προκαλέσουν πυρκαγιά, όπως η χρήση εργαλείων ή γεωργικών μηχανημάτων που παράγουν θερμότητα, σπινθήρες ή φλόγα, όπως σμυρίλιο, οξυγονοκόλληση και ηλεκτροσυγκόλληση.

Τονίζει επίσης ότι απαγορεύεται το άναμμα φωτιάς χωρίς άδεια και ότι συνιστά αδίκημα το οποίο σύμφωνα με τον περί Δασών Νόμο του 2012, τιμωρείται με φυλάκιση μέχρι 10 χρόνια ή με πρόστιμο μέχρι €50.000,00 ή και τις δύο ποινές μαζί και σύμφωνα με τον περί Προλήψεως Πυρκαγιών στην Ύπαιθρο Νόμο του 1988 μέχρι 5 χρόνια ή με χρηματική ποινή μέχρι €20.000 ή και τις δύο ποινές μαζί.

Υποδεικνύει παράλληλα ότι το άναμμα φωτιάς, για ετοιμασία φαγητού, επιτρέπεται μόνο στις ψησταριές των εκδρομικών χώρων.

Τέλος, καλείται όποιος αντιληφθεί καπνό ή φωτιά, να τηλεφωνεί άμεσα στο 1407 (Τμήμα Δασών) ή στο 112 (Πυροσβεστική Υπηρεσία).

Πηγή:ΚΥΠΕ

  • ΕΤΙΚΕΤΕΣ
  • top
Προηγούμενο άρθροΠτώση Canadair στην Κάρυστο: Νεκροί οι δύο πιλότοι
Επόμενο άρθροBρέθηκε απανθρακωμένη σορός στην Εύβοια