Αρχική Τελευταία Νέα Κίτρινη προειδοποίηση από Kitasweather για τοπικά έντονες καταιγίδες με χαλάζι/χαλαζοστρώσεις αργά το...

Κίτρινη προειδοποίηση από Kitasweather για τοπικά έντονες καταιγίδες με χαλάζι/χαλαζοστρώσεις αργά το απόγευμα και νωρίς απόψε

Kitasweather: Κίτρινη προειδοποίηση για τοπικά έντονες καταιγίδες με χαλάζι/χαλαζοστρώσεις. Να είσαι ενήμερος!!!

 

Καταιγίδες αναμένεται να επηρεάσουν σήμερα Πέμπτη το νησί μας, εκ των οποίων κάποιες από αυτές θα είναι έντονες. Οι συνθήκες της ατμόσφαιρας κατά τις ώρες που θα επηρεαστούμε από καταιγίδες θα υποστηρίζουν την εκδήλωση μονοκυτταρικών καταιγίδων (Pulse Severe) και πολυκυτταρικών καταιγίδων χωρίς να αποκλείεται κάποια/κάποιες να είναι υπερκυτταρικές κυρίως στο δυτικό – νοτιοδυτικό μισό του νησιού.

Οι κίνδυνοι που προκύπτουν κατά τη διάρκεια της προειδοποίησης είναι κυρίως οι ισχυρές βροχοπτώσεις, πολύ ισχυροί ριπαίοι ανέμοι και χαλάζι με διάμετρο που πιθανόν να φτάνει ή και να υπερβαίνει τα 2 εκατοστά με τοπικές χαλαζοστρώσεις.

Τοπικά, λόγω της έντασης και της επιμονής των καταιγίδων πάνω από συγκεκριμένες περιοχές κυρίως στο δυτικό μισό του νησιού, οι ποσότητες βροχής πιθανόν να φτάνουν ή και να υπερβαίνουν τα 45 χιλιοστά σε διάστημα 1 ώρας ή τα 55 χιλιοστά σε διάστημα 3 ωρών στα ορεινά/ημιορεινά, ενώ οι ποσότητες βροχής πιθανόν να φτάνουν ή και να υπερβαίνουν τα 30 χιλιοστά σε διάστημα 1 ώρας, ή τα 40 χιλιοστά σε διάστημα 3 ωρών σε παράλιες περιοχές του νησιού.

Λόγω των έντονων καιρικών φαινομένων που αναμένεται να επηρεάσουν τοπικά το νησί, πιθανό να δημιουργηθούν προβλήματα κυρίως στο οδικό δίκτυο λόγω συσσώρευσης νερού και χαλαζιού στο οδόστρωμα, κατολισθήσεων και υπερχείλιση ποταμών και χειμάρρων. Επίσης είναι πιθανό να παρατηρηθούν μεμονωμένες πλημμύρες, διακοπή ηλεκτρικού ρεύματος, καταστροφές σε γεωργικές καλλιέργειες και περιουσίες, ενώ το κοινό καλείται να είναι ιδιαίτερα προσεκτικό για να μη θέσει τον εαυτό του σε κίνδυνο.

Πηγή: KitasWeather