Αρχική Τελευταία Νέα Κίτρινος συναγερμός από τη Μετεωρολογική Υπηρεσία – Χαμηλή πίεση, ισχυρές καταιγίδες και...

Κίτρινος συναγερμός από τη Μετεωρολογική Υπηρεσία – Χαμηλή πίεση, ισχυρές καταιγίδες και χαλάζι

Χαµηλή πίεση επηρεάζει την περιοχή, ενώ σχετικά ψυχρή αέρια µάζα αναµένεται από αύριο. Το απόγευµα ο καιρός θα είναι µερικώς συννεφιασµένος και κατά διαστήµατα συννεφιασµένος, µε βροχές και µεµονωµένες καταιγίδες, στις περισσότερες περιοχές. Εξαιτίας των προβλεπόμενων φαινομένων η Μ.Υ. εξέδωσε κίτρινο συναγερμό σήμερα όπου και γίνεται λόγος για ισχυρές καταιγίδες και χαλάζι.

Οι άνεµοι θα πνέουν κυρίως νοτιοδυτικοί ως δυτικοί, ασθενείς µέχρι µέτριοι, 3 µε 4 µποφόρ και τοπικά µέχρι ισχυροί, 5 µποφόρ. Σε καταιγίδα όµως, δυνατό να ενισχύονται στα 6 µποφόρ. Η θάλασσα θα είναι λίγο ταραγµένη αλλά στα προσήνεµα µέχρι ταραγµένη. Απόψε αναµένονται και πάλι βροχές και µεµονωµένες καταιγίδες κατά διαστήµατα, στις περισσότερες περιοχές. Σε καταιγίδα πιθανό να πέσει χαλάζι.

Οι άνεµοι θα πνέουν κυρίως νοτιοδυτικοί ως δυτικοί, µέτριοι ως ισχυροί, 4 µε 5 µποφόρ αλλά αργότερα, στα προσήνεµα παράλια ή και ορεινά και σε καταιγίδα, πολύ ισχυροί και παροδικά σφοδροί, 6 µε 7 µποφόρ. Η θάλασσα θα είναι αρχικά λίγο ταραγµένη µέχρι ταραγµένη και στα δυτικά και βόρεια ταραγµένη, για να καταστεί αργότερα ταραγµένη και στα δυτικά και βόρεια παράλια κυµατώδης. Η θερµοκρασία θα πέσει στους 11 βαθµούς στο εσωτερικό, στους 16 στα δυτικά, γύρω στους 15 στα υπόλοιπα παράλια και στους 4 βαθµούς στα ψηλότερα ορεινά.

Αύριο αρχικά αναµένονται τοπικές βροχές και µεµονωµένες καταιγίδες αλλά σύντοµα ο καιρός θα βελτιωθεί αισθητά, για να καταστεί µερικώς συννεφιασµένος, µε ενδεχόµενο λίγων ελαφρών βροχών. Στις ψηλότερες κορυφές του Τροόδους δυνατό να πέσει χιονόνερο. Οι άνεµοι θα πνέουν κυρίως δυτικοί ως βορειοδυτικοί, ισχυροί µέχρι πολύ ισχυροί, 5 µε 6 µποφόρ και αρχικά στα προσήνεµα παράλια µέχρι σφοδροί, 7 µποφόρ.

Από το µεσηµέρι οι άνεµοι θα εξασθενήσουν σε µέτριους και τοπικά µέχρι ισχυρούς, 4 µε 5 µποφόρ. Η θάλασσα θα είναι ταραγµένη µέχρι κυµατώδης αλλά στα δυτικά και βόρεια κυµατώδης και το πρωί µέχρι πολύ κυµατώδης. Η θερµοκρασία θα ανέλθει στους 18 βαθµούς στο εσωτερικό, γύρω στους 20 στα παράλια και στους 8 βαθµούς στα ψηλότερα ορεινά.

Την Τετάρτη, την Πέµπτη και την Παρασκευή, ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος, ενώ τοπικά θα παρατηρούνται αυξηµένες νεφώσεις, κατά διαστήµατα. Η θερµοκρασία θα σηµειώσει µικρή πτώση την Τετάρτη, ενώ από την Πέµπτη αναµένεται να σηµειώσει σταδιακά άνοδο

Πηγή: Μετεωρολογική Υπηρεσία Κύπρου