Αρχική Τελευταία Νέα Κλιμάκιο του τμήματος Ανθρωποκτονιών εκτάκτως στην Ικαρία για εντοπισμό της Νάταλης

Κλιμάκιο του τμήματος Ανθρωποκτονιών εκτάκτως στην Ικαρία για εντοπισμό της Νάταλης

Στα ύψη η αγωνία για την 35χρονη Αγγλοκύπρια Νάταλη Κρίστοφερ αφού άκαρπες έχουν μέχρι στιγμής αποβεί οι έρευνες για τον εντοπισμό της. Τα ίχνη της εξαφανίστηκαν το πρωί της Δευτέρας στην Ικαρία. Την εξαφάνιση κατήγγειλε ο Κύπριος σύντροφος της, αφού το ζευγάρι έκανε διακοπές στο νησί. Με θερμικές κάμερες έρευνες από ελικότπερο της ΕΛ.ΑΣ. Στους δρόμους για τον εντοπισμό της αρκετοί εθελοντές.  

Εξάλλου, σύμφωνα με πληροφορίες του ΑΝΤ1, ο σύντροφός της επικοινώνησε σήμερα με την εταιρεία κινητής τηλεφωνίας στην Κύπρο, ζητώντας βοήθεια αναφορικά με το σήμα του κινητού της 35χρονης. 

Σχεδόν ένα 24ώρο μετά τη δήλωση της εξαφάνισής της 35χρονης Αγγλίδας αστροφυσικού, τα ίχνη της οποίας χάθηκαν στην Ικαρία, εντοπίστηκε το σήμα του κινητού της. Το τηλέφωνό της είχε κλείσει το απόγευμα τα 5ης Αυγούστου και εμφανίστηκε χθες το απόγευμα.Το στίγμα ήταν διπλό, σε δύο διαφορετικά σημεία του νησιού, όμως κανείς δεν μπορεί να πει με σιγουριά ότι το τηλέφωνο είναι στην κατοχή της Νάταλη Κρίστοφερ.

Ο Κύπριος σύντροφός της, δήλωσε χθες στον ΑΝΤ1 ότι έπαψε να την παίρνει, ώστε το τηλέφωνο να παραμείνει ανοιχτό, ενώ απηύθυνε έκκληση στην Google και την Facebook να εντοπίσουν την τοποθεσία στην οποία βρίσκεται από το σήμα του. Την ίδια ώρα, τα μηνύματα που έχουν σταλεί στο κινητό της, δεν έχουν απαντηθεί.

Νωρίς σήμερα το μεσημέρι κλιμάκιο του Τμήματος Ανθρωποκτονιών από τα κεντρικά των Αθηνών, έφυγε εκτάκτως για το νησί του Αιγαίου προκειμένου να αναλάβει την υπόθεση. Η Αστυνομία όπως όλα δείχνουν δεν αντιμετωπίζει πια το φάκελο «Νάταλι Κρίστοφερ» σαν μια απλή εξαφάνιση ψάχνοντας να δει αν πίσω από αυτή την ιστορία κρύβεται κάτι άλλο. Ήδη από χθες το βράδυ, αστυνομικοί με ειδικό εξοπλισμό γεωεντοπισμού του κινητού έφτασαν στην Ικαρία με ελικόπτερο του υπουργείου Εθνικής Άμυνας για να σαρώσουν το νησί και να ψάξουν το κινητό της εξαφανισθείσας. 

Καμία αντίφαση από τον σύντροφο της… Καμία περίεργη συμπεριφορά
    
Σύμφωνα με δημοσίευμα του protothema.gr  από τις μέχρι στιγμής έρευνες δεν υπάρχει κάποιο στοιχείο που να οδηγεί στο συμπέρασμα ότι πίσω από την εξαφάνιση της 35χρονης αστροφυσικού βρίσκεται ο 38χρονος σύντροφος της. Μάλιστα και τις δύο αυτές ημέρες από την εξέταση που του έκαναν διαπίστωσαν πως δεν έπεσε σε καμία αντίφαση ενώ όπως λένε δεν εκδήλωσε κάποια περίεργη συμπεριφορά. Άλλωστε δεν υπάρχει καμία μαρτυρία που να δείχνει ότι κάτι συνέβη τις πρώτες πρωινές ώρες και το βράδυ της προηγούμενης Κυριακής ενώ σε ο,τι αφορά στις σταγόνες αίματος όλα δείχνουν ότι πρόκειται για ρινορραγία από φυσικά αίτια. 
    
Δύο είναι τα σημεία στα οποία επικεντρώνουν τις έρευνες τους οι αστυνομικοί. Το ένα είναι το κινητό τηλέφωνο της κοπέλας και το άλλο ο ιατρικός της φάκελος καθώς οι πληροφορίες λένε ότι έχει ιστορικό που αφορά σε ψυχολογικά προβλήματα. Έτσι, οι έρευνες κινούνται προς όλα τα επίπεδα και οι δύο αξιωματικοί του Ανθρωποκτονιών που μεταβαίνουν στο νησί αφού ενημερωθούν και διαβάσουν τη δικογραφία θα ξεκινήσουν τη δική τους έρευνα για να λύσουν το μυστήριο.

Σε δύσβατο, θαμνώδες σημείο του Κεραμέ Ικαρίας το τελευταίο στίγμα

Οπως εξηγεί στο iefimerida ο Μιχάλης Χριστοδούλου, επικεφαλής της Επίλεκτης Ομάδας Ειδικών Αποστολών Ικαρίας (ΕΠΟΜΕΑ Ικαρίας), οι διασώστες έχουν ήδη «χτενίσει» μια πολύ μεγάλη περιοχή και από το πρωί της Τετάρτης επιχειρούν να προσεγγίσουν το τελευταίο στίγμα.

«Ερευνήσαμε όλον τον τομέα του Κεραμέ, δηλαδή πέριξ του ξενοδοχείου όπου διέμενε η 34χρονη Νάταλι Κρίστοφερ με τον σύντροφό της. Μιλάμε για μια έκταση 10 χιλιομέτρων, αν το δεις σε ευθεία. Εχουμε όλη τη διαδρομή που περπάτησε, καθώς μας έστειλε στίγματα η Πολιτική Προστασία της Κύπρου», σημειώνει ο κ. Χριστοδούλου.

Σύμφωνα με τον ίδιο, «το τελευταίο στίγμα του κινητού της είναι σε πολύ δύσβατη περιοχή του Κεραμέ Ικαρίας. Είναι σε σημείο του Φάρου Κεραμέ. Θα δούμε πώς βρέθηκε εκεί. Θεωρούμε ότι μπορεί να χρειαστούν έως και δύο ημέρες για να φτάσουμε στο συγκεκριμένο σημείο. Θα χρειαστεί να κοπούν δενδρύλλια και θάμνοι».