Αρχική Τελευταία Νέα Κόκκινος Συναγερμός για κίνδυνο έκρηξης δασικών πυρκαγιών την Παρασκευή

Κόκκινος Συναγερμός για κίνδυνο έκρηξης δασικών πυρκαγιών την Παρασκευή

Σε επίπεδο «Κόκκινου Συναγερμού» θα είναι ο κίνδυνος έκρηξης και επέκτασης δασικών πυρκαγιών την Παρασκευή, προειδοποιεί το Τμήμα Δασών με ανακοίνωσή του,

Οπως επισημαίνει, αύριο Παρασκευή 14 Ιουλίου 2023, ο κίνδυνος έκρηξης και επέκτασης δασικών πυρκαγιών, θα είναι σε επίπεδο «Κόκκινου Συναγερμού».

Τονίζεται ότι, απαγορεύεται το άναμμα φωτιάς χωρίς άδεια και ότι συνιστά αδίκημα το οποίο σύμφωνα με τον περί Δασών Νόμο του 2012, τιμωρείται με φυλάκιση μέχρι 10 χρόνια ή με πρόστιμο μέχρι €50.000,00 ή και τις δύο ποινές μαζί και σύμφωνα με τον περί Προλήψεως Πυρκαγιών στην Ύπαιθρο Νόμο του 1988 μέχρι 5 χρόνια ή με χρηματική ποινή μέχρι €20.000 ή και τις δύο ποινές μαζί.

Το άναμμα φωτιάς, για ετοιμασία φαγητού, επιτρέπεται μόνο στις ψησταριές των εκδρομικών χώρων, σημειώνεται.

Απευθύνεται, επίσης, «θερμότατη έκκληση» προς το κοινό να είναι ιδιαίτερα προσεκτικό κατά τις εξορμήσεις του, αποφεύγοντας πλήρως ενέργειες και δραστηριότητες που πιθανόν να προκαλέσουν πυρκαγιά, όπως η χρήση εργαλείων ή γεωργικών μηχανημάτων που παράγουν θερμότητα, σπινθήρες ή φλόγα, όπως σμυρίλιο, οξυγονοκόλληση και ηλεκτροσυγκόλληση.

Σε περίπτωση που κάποιος αντιληφθεί καπνό ή φωτιά καλείται να τηλεφωνήσει άμεσα στο 1407 (Τμήμα Δασών) ή στο 112 (Πυροσβεστική Υπηρεσία).

  • ΕΤΙΚΕΤΕΣ
  • top
Προηγούμενο άρθροΗ ΑΗΚ καλεί τους πολίτες στα κεντρικά γραφεία της για προστασία από τον καύσωνα
Επόμενο άρθροΗ Λεμεσός τίμησε και φέτος το Μαρί [BINTEO]