Αρχική Τελευταία Νέα Κόμμα για τα Ζώα: Οι κυνηγοί απέσυραν τις απειλές για την καμπάνια...

Κόμμα για τα Ζώα: Οι κυνηγοί απέσυραν τις απειλές για την καμπάνια ενάντια στο κυνήγι

Σε ανακοίνωσή του το Κόμμα για τα Ζώα αναφέρει ότι οι κυνηγοί απέσυραν τις απειλές για λήψη νομικών μέτρων ενάντια στην καμπάνια για πλήρη απαγόρευση του κυνηγιού, ενώ σημειώνουν ότι η καμπάνια «είχε μεγάλη απήχηση και επιδοκιμάστηκε μαζικά από τους πολίτες».

Προσθέτει, δε, ότι μέσα από αυτή φάνηκε «η νομική γύμνια» των κυνηγών, αλλά και η «πολιτική γύμνια, αφού αδυνατούν να απαντήσουν και σε ένα ακόμα επιχείρημά μας, και παρακάμπτουν την ευθεία πολιτική πρόκληση μας, να γίνει δημοψήφισμα για την απαγόρευση ή όχι του κυνηγιού».

Σημειώνει, τέλος, ότι το κυνήγι «είναι υπεύθυνο για τον θάνατο και τον σοβαρό τραυματισμό πολλών συνανθρώπων μας σε διάφορα ατυχήματα», καθώς και για την θανάτωση αμέτρητων προστατευόμενων ειδών, ενώ επισημαίνουν και ότι «είναι υπεύθυνο σε μεγάλο βαθμό για το πρόβλημα των αδέσποτων στη χώρα μας».

«Το κυνήγι ρυπαίνει με τόνους μολύβδου και πλαστικού τη φύση και τα ζώα, τρομοκρατεί τους φιλήσυχους κατοίκους και επισκέπτες στην «επικράτειά» τους, καταστρέφει δημόσια περιουσία (π.χ. πινακίδες). Είναι ζημιογόνο για τα ζώα, τη φύση και τις τοπικές οικονομίες», καταλήγει η ανακοίνωση.

Πηγή: ΚΥΠΕ