Αρχική Διεθνή Κοροναϊός: Στατιστικά – σοκ μετά τον τρίτο και τέταρτο εμβολιασμό (VIDEO)

Κοροναϊός: Στατιστικά – σοκ μετά τον τρίτο και τέταρτο εμβολιασμό (VIDEO)

«Ο κοροναϊός βρίσκεται σε φάση έξαρσης, με σχεδόν 40 νεκρούς την ημέρα στην Ελλάδα…

 

Η κατάσταση όμως είναι ακόμα διαχειρίσιμη, με 140 διασωληνομένους, προς το παρόν. Η έννοια του μαθαίνω να συνυπάρχω με τον κοροναϊό, σημαίνει μαθαίνω να προστατεύομαι, αυτό σημαίνει ότι εμβολιάζομαι» ανέφερε οκαθηγητής Πνευμονολογίας και Εντατικής Θεραπείας Ιατρικής Σχολής Πανεπιστημίου Αθηνών, Θεόδωρος Βασιλακόπουλος .

«Ένας άνθρωπος 50 ετών που έχει εμβολιαστεί με τρεις δόσεις σε σχέση με κάποιον που έχει εμβολιαστεί με τις τέσσερις δόσεις παρουσιάζει 400πλασιο κίνδυνο να πεθάνει».

«Σύμφωνα με τα νέα δεδομένα που παρουσιάστηκαν από τον FDA, το μέλλον είναι στην χρηματοδότηση για δημιουργία εμβολίων που θα στοχεύουν τα στελέχη του ιού που μένουν σταθερά και το δεύτερο να ενισχυθούν τα τοπικά προγράμματα που αφορούν εισπνεόμενα εμβόλια, τα οποία θα είναι περισσότερο αποτελεσματικά» αποκάλυψε ο κ.Βασιλακόπουλος μιλώντας στην «Κοινωνία Ώρα MEGA».

Ποια είναι η τρέχουσα εικόνα από τα λύματα
«Πριν από 15 ημέρες είχαμε την κορύφωση στην επικράτεια και τώρα βρισκόμαστε στην φάση της επιπέδωσης, με τις αυξομειώσεις στα λύματα είναι στο όριο της αβεβαιότητας» σχολίασε ο Νίκος Θωμαΐδης.

Αναμένονται νέα μέτρα το Σεπτέμβριο;
«Η επιδημιολογική εικόνα μετά από ένα μήνα με δεκαπέντε ημέρες της επιστροφής του καλοκαιριού, τότε θα αποφασιστούν τα νέα μέτρα. Στο πρακτικό κομμάτι δεν γίνεται να κρατήσεις μία κοινωνία συνέχεια με μάσκες» ανέφερε ο κ. Βασιλακόπουλος.

Ωστόσο ο καθηγητής αναλυτικής χημείας του ΕΚΠΑ τόνισε ότι είναι απαραίτητη η χρήση μάσκας για τις ευπαθείς ομάδες.

 

Πηγή: in.gr