Αρχική Τελευταία Νέα Κορονοϊός: Φιλοξενία ασυμπτωματικών ατόμων σε υποστατικά της προεδρικής κατοικίας στο Τρόοδος

Κορονοϊός: Φιλοξενία ασυμπτωματικών ατόμων σε υποστατικά της προεδρικής κατοικίας στο Τρόοδος

Aρνητικά στον κορονοϊο είναι τα αποτελέσματα των εξετάσεων στις οποίες υποβλήθηκαν τρεις γυναίκες, που είχαν έρθει σε επαφή με επιβεβαιωμένο κρούσμα κορονοϊού στην Ιταλία.

Αυτό δήλωσε ο Υπουργός Υγείας, σημειώνοντας ότι και οι τρεις γυναίκες, θα εξακολουθήσουν να νοσηλεύονται σε απομόνωση προληπτικά για τις επόμενες μέρες.
Μιλώντας ύστερα από συνεδρία του Υπουργικού Συμβουλίου, κατά την οποία έγινε ενδελεχής ενημέρωση για τα μέτρα που λαμβάνονται σε σχέση με τον κορονοϊό, ο Υπουργός Υγείας ανακοίνωσε ότι οι κυβερνητικές κατοικίες στο Τρόοδος θα χρησιμοποιηθούν για την απομόνωση ασυμπωματικών ατόμων που έχουν έρθει σε επαφή με επιβεβαιωμένα κρούσματα.
Ο κύριος Ιωάννου, ανακοίνωσε επίσης ότι ο Πρόεδρος Αναστασιάδης, πρότεινε όπως χρησιμοποιηθούν για φιλοξενία ασυμπτωματικών ατόμων υποστατικά της προεδρικής εξοχικής κατοικίας στο Τρόοδος.
Σε σχέση με τα μέτρα στα οδοφράγματα, ο κύριος Ιωάννου, είπε ότι οι έλεγχοι θα ενισχυθούν με επιπλέον αστυνομικούς, αλλά και με νοσηλευτικό προσωπικό.
Σχετική προκήρυξη για αγορά υπηρεσιών θα γίνει εντός της ημέρας.
Αξιολόγηση των μέτρων αλλά και μελέτη επιπλέον μέτρων θα γίνει σε νέα συνεδρία της διυπουργικής επιτροπής το απόγευμα.
Σε μια άλλη εξέλιξη  η δικοινοτική επιτροπή για την υγεία, ανακοίνωσε ότι το ύποπτο κρούσμα από το Ιράν στα κατεχόμενα είναι αρνητικό στον κορονοϊό.

Πηγή: riknews.com.cy