Αρχική Τελευταία Νέα Κούσιος: Δεν έχει οριστικοποιηθεί καμία απόφαση για τα νέα μέτρα

Κούσιος: Δεν έχει οριστικοποιηθεί καμία απόφαση για τα νέα μέτρα

Δεν έχει οριστικοποιηθεί καμία απόφαση αναφορικά με τα νέα μέτρα που λάβει η κυβέρνηση στο πλαίσιο αντιμετώπισης της πανδημίας, δήλωσε ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Κυριάκος Κούσιος.

Μιλώντας στην εκπομπή “Πρώτη Ενημέρωση”, ο κύριος Κούσιος τόνισε ότι κατά την προσωπική του εκτίμηση, το ολικό λοκ ντάουν ίσως να είναι πρόωρο.
Ενδεχομένως είπε, να ληφθούν πιο στοχευμένα μέτρα σε περιοχές που αντιμετωπίζουν μεγαλύτερο πρόβλημα, ωστόσο δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο να ληφθεί οποιαδήποτε απόφαση.
“Η πιο εύκολη λύση για την κυβέρνηση θα ήταν να αποφασίσει ότι κλείνουν όλα, ωστόσο δεν είναι αυτή η προσέγγιση”, ανέφερε ο κύριος Κούσιος.
Υπογράμμισε ότι βασικός γνώμονας των αποφάσεων της κυβέρνησης είναι να αποτραπεί το ενδεχόμενο κατάρρευσης του συστήματος υγείας.
Ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος κάλεσε τους πολίτες να επιδείξουν αυτοπειθαρχία και κοινωνική ευαισθησία, προκειμένου να κερδηθεί χρόνος μέχρι την κυκλοφορία του εμβολίου, για το οποίο υπάρχουν αισιόδοξες προβλέψεις.
Προειδοποίησε ότι σε διαφορετική περίπτωση, θα υπάρξουν αρνητικές συνθήκες που μπορεί να ξεφύγουν από τον έλεγχο.
Ο κύριος Κούσιος ανέφερε ότι σήμερα θα πραγματοποιηθεί νέα σύσκεψη, κατά την οποία θα αξιολογηθούν οι εισηγήσεις της συμβουλευτικής ομάδας.
Τόνισε ότι στην σύσκεψη θα τεθούν επί τάπητος οι σκέψεις για τα ενδεχόμενα μέτρα και αύριο στο Υπουργικό Συμβούλιο θα ληφθούν οι τελικές αποφάσεις.

Πηγή ΡΙΚ