Αρχική Τελευταία Νέα Ξεκινούν και πάλι οι κρουαζιέρες στη Μεσόγειο

Ξεκινούν και πάλι οι κρουαζιέρες στη Μεσόγειο

Πτώση του κύκλου εργασιών κατά 98% καταγράφει τo TUI,το μεγαλύτερο ταξιδιωτικό πρακτορείο στον κόσμο ως αποτέλεσμα των περιορισμών που επιβλήθηκαν για την επιβράδυνση της πανδημίας του κορωνοϊού. Η γερμανική πολυεθνική εταιρεία TUI κατέγραψε τεράστιες απώλειες,επηρεασμένη από τους ταξιδιωτικούς περιορισμούς που επιβλήθηκαν από χώρες σε όλο τον κόσμο.

Ξεκινάει και πάλι τις κρουαζιέρες στη Μεσόγειο ο όμιλος MSC ο οποίος σημείωσε ζημιές ύψους 1,42 δισεκατομμυρίων ευρώ από τον Απρίλιο μέχρι τον Ιούνιο.Η πρώτη κρουαζιέρα θα είναι με το MSC Grandiosa,την ναυαρχίδα της εταιρείας. Θα είναι μια κρουαζιέρα 7 διανυκτερεύσεων στη Δυτική Μεσόγειο με ενδιάμεσες στάσεις στη Civitavecchia, τη Νάπολη, το Παλέρμο και τη Βαλέτα. Θα είναι μια κανονική κρουαζιέρα, με πλοήγηση και εκδρομές στις πόλεις.

Σύμφωνα με τον καπετάνιο Εντοάρντο Καλκάνιο, διευθυντή του τερματικού σταθμού της Γένοβας:«Ξεκινάμε ξανά με τις κρουαζιέρες, οι προσπάθειες που έγιναν ήταν πολύ σημαντικές από κάθε άποψη. Φυσικά, πρέπει να πούμε ευχαριστώ σε όλους εκείνους που κατέστησαν δυνατή αυτήν την αναχώρηση».

Το MSC υιοθέτησε ένα σχεδιο anti-COVID-19 που περιλαμβάνει τεστ για όλους τους επιβάτες και το πλήρωμα και “προστατευμένες” εκδρομές που οργανώνονται μόνο για τους επιβάτες του κρουαζιερόπλοιου..

Πριν από την αναχώρηση, οι επιβάτες θα υποβληθούν σε ένα αυστηρό πρωτόκολλο υγείας. Πρώτον, θα θερμομετρούνται,, μετά η παράδοση αυτοπιστοποίησης, τρίτον, το πιο σημαντικό βήμα: ένα τεστ ρινοφαρυγγικό. Θα υπάρχουν 15 σταθμοί διαθέσιμοι, ικανοί να επεξεργάζονται 24 τεστ ταυτόχρονα με τη μέθοδο ανοσοφθορισμού. Οι επιβάτες θα πρέπει να περιμένουν το αποτέλεσμα του τεστ για 35-40 λεπτά σε μια ειδική αίθουσα αναμονής στον τερματικό σταθμό της Γένοβας. Όσοι θα είναι αρνητικοί στο τεστ θα μπορούν να επιβιβαστούν, όσοι θα είναι θετικοί θα πρέπει να υποβληθούν σε πιο λεπτομερείς δοκιμές σε αποστειρωμένο δωμάτιο, πάντα μέσα στον τερματικό σταθμό.

Για τον Λεονάρντο Μάσα ,διευθυντή του MSC Liner:«Όσοι είναι θετικοί στο τεστ κορωνοιού θα κληθούν να ακολουθήσουν τους βοηθούς μας στον κάτω όροφο, όπου υπάρχει ένα αποστειρωμένο δωμάτιο όπου θα διεξαχθεί μια εις βαθος εξέταση ώστε να ληφθεί απόφαση».

Στην Ανατολική Μεσόγειο το κρουαζιερόπλοιο MSC MAGNIFICA θα ξεκινήσει από τις 29 Αυγούστου από το Μπάρι με ενδιάμεσες στάσεις την Τεργέστη, την Κέρκυρα, το Κατάκολο και τον Πειραιά.

Πηγή: euronews