Αρχική Τελευταία Νέα Κύπρος: Εντοπίστηκαν πλαστά δολάρια σε τράπεζα!

Κύπρος: Εντοπίστηκαν πλαστά δολάρια σε τράπεζα!

Υπόθεση παραχάραξης νομίσματος και κυκλοφορίας παραχαραγμένου νομίσματος, διερευνά η Αστυνομία, μέλη της οποίας προχώρησαν χθες στη σύλληψη δύο προσώπων για διευκόλυνση των ανακρίσεων.

 

Η υπόθεση καταγγέλθηκε στην Αστυνομία, από υπεύθυνο υποκαταστήματος τράπεζας στην Πάφο, σύμφωνα με τον οποίο σε χρηματαποστολή ξένων χαρτονομισμάτων, που πραγματοποιήθηκε τον περασμένο Ιανουάριο, εντοπίστηκαν 43 πλαστά χαρτονομίσματα, των 100 δολαρίων Αμερικής. Από εξετάσεις που διενεργήθηκαν, διαπιστώθηκε ότι τα πλαστά χαρτονομίσματα κατατέθηκαν, στο συγκεκριμένο υποκατάστημα, σε τρεις διαφορετικές περιπτώσεις, μεταξύ Δεκεμβρίου 2019 και Μαρτίου 2020, από 51χρονη κάτοικο Πάφου.

Εναντίον της 51χρονης εκδόθηκε δικαστικό ένταλμα σύλληψης, ενώ βάσει μαρτυρίας, που εξασφαλίστηκε κατά τις αστυνομικές εξετάσεις, που διενεργήθηκαν, δικαστικό ένταλμα εκδόθηκε και εναντίον 54χρονου, επίσης κατοίκου Πάφου.

54χρονος και 51χρονη συνελήφθησαν χθες δυνάμει των δικαστικών ενταλμάτων και τέθηκαν υπό κράτηση για διευκόλυνση των ανακρίσεων.

Το πρωί σήμερα οδηγήθηκαν ενώπιον του Επαρχιακού Δικαστηρίου Πάφου, το οποίο εξέδωσε εναντίον τους διάταγμα διήμερης κράτησης.

Το ΤΑΕ Πάφου διερευνά την υπόθεση.