Αρχική Τελευταία Νέα Κύπρος: Δεν την άφησαν να ταξιδέψει με καροτσάκι γιατί δεν είχε συνοδό

Κύπρος: Δεν την άφησαν να ταξιδέψει με καροτσάκι γιατί δεν είχε συνοδό

Εδώ και λίγες ώρες Viral έχει γίνει ανάρτηση της Ραφαέλλας Μιλτιάδους στην οποία καταγγέλλει αεροπορική εταιρεία, με την Cyprus airways να απαντά με ανακοίνωση.

Η Ραφαέλλα Μιλτιάδους, Πρέσβειρα Οδικής Ασφάλειας 2021, προχώρησε σε μια δημόσια καταγγελία στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης κατά της Cyprus airways αναφέροντας ότι δεν της επέτρεψαν να επιβιβαστεί στο αεροπλάνο επειδή δεν είχε συνοδό.

Αυτούσια η Ανάρτηση:

“Αγαπητή μου Cyprus Airways,
Πήρα τον χρόνο μου πριν σου γράψω όσα θέλω να σου πω και αποφάσισα μέρα που είναι να σε ευχαριστήσω δημοσίως.
Να σε ευχαριστήσω που την περασμένη Πέμπτη 2 Μαρτίου ώρα 18:20, η υπεύθυνη σου στο αεροδρόμιο Λάρνακας μου ανακοίνωσε ότι δε δικαιούμαι να επιβιβαστώ στην πτήση CY312 για Αθήνα, καθώς ταξίδευα ασυνόδευτη, ανάπηρη γυναίκα!
Το πρόβλημα – σύμφωνα πάντα με τους κανονισμούς σου – εναπόκειτο στο ότι δεν είχα συνοδό και δεν μπορώ να κάνω βηματάκια στην καμπίνα του αεροσκάφους σου, άρα αυτομάτως δεν έχω θέση σε αυτό.
Να σε ευχαριστήσω επίσης, που η επίσημη ιστοσελίδα σου δε μου έδωσε την ευκαιρία 1. να σου πω ότι έχω κινητικά προβλήματα και 2. ότι λόγω αυτών χρειάζομαι το ειδικά προσαρμοσμένο αμαξίδιο για να με μεταφέρεις στη θέση μου από την πόρτα του αεροσκάφους σου. Κι άλλο ένα μεγάλο ευχαριστώ που με αναγκάζεις να ταξιδεύω με συνοδό, ενώ είμαι ένα απολύτως λειτουργικό άτομο και κυριότερα που δε με ενημέρωσες για αυτή μου την “υποχρέωσή” ούτε όταν έκλεινα το εισητήριό μου, ούτε κατά το check-in, αλλά προτίμησες να μου το ανακοινώσεις εκβιαστικά μία ώρα πριν από την πτήση μου στην Πύλη 27.
Αγαπητή μου Cyprus Airways, την περασμένη Πέμπτη εξαιτίας σου ήρθα αντιμέτωπη με μια πρωτοφανέστατη διάκριση, που καταπάτουσε κάθε δικαίωμα μου για ισότιμη αντιμετώπιση, συμπεριληπτικότητα και ελευθερία. Να είσαι σίγουρη ότι θα τα ξαναπούμε, γιατί τέτοιοι κανονισμοί δε θα έπρεπε να έχουν θέση εν έτει 2023 στη χώρα μας, και ούτε να αποτελούν εμπόδιο στη ζωή του οποιουδήποτε από εμάς.
Τέλος, χαίρομαι που χαίρεσαι για την ημέρα της γυναίκας και κάνεις ένα φανταστικό Giveaway με τίτλο «Sky is the limit», αλλά προτείνω να προσθέσεις μια μικρή υποσημείωση:
*Sky is the limit, εκτός αν είσαι ανάπηρος/η και δεν έχεις συνοδό.

Υ.Γ. Την αγάπη μου στους συνταξιδιώτες που προσφέρθηκαν να γίνουν ο περιβόητος συνοδός και να ταξιδέψουμε όλοι μαζί τελικά!”💜Η απάντηση της εταιρείας:

Η Cyprus Airways, ως ο Σημαιοφόρος Αερομεταφορέας του νησιού μας, δεσμεύεται να μεταφέρει όλους τους επιβάτες στον προορισμό τους, ωστόσο, ως αεροπορική εταιρεία, πρέπει να τηρούμε τους τοπικούς, ευρωπαϊκούς και παγκόσμιους κανονισμούς (IATA) και να τους ενισχύουμε.

Είναι απογοητευτικό όταν ορισμένοι από αυτούς τους κανονισμούς δεν γίνονται δεκτοί από τους επιβάτες μας, ενώ πάντα καταβάλλουμε επιπλέον προσπάθεια για να βρούμε λύσεις. Στην περίπτωση αυτή, ο συγκεκριμένος επιβάτης έχει μεταφερθεί με επιτυχία από και προς τον προγραμματισμένο προορισμό του.

Ελπίζουμε όλοι οι επιβάτες μας να καταλάβουν ότι η συλλογική τους ασφάλεια έρχεται πρώτη.

Επιπλέον, λαμβάνοντας υπόψη αυτή την υπόθεση και την πρόσφατη δέσμευση προς την Παρ ολυμπιακή Επιτροπή της Κύπρου, ως χορηγοί της, η Cyprus Airways θα επανεξετάσει και θα πραγματοποιήσει πρόσθετες εκτιμήσεις κινδύνου για να διασφαλίσει ότι όλοι οι επιβάτες είναι ασφαλείς και υποστηρίζονται και εξυπηρετούνται με τη μέγιστη προσοχή.