Αρχική Τελευταία Νέα Κυβέρνηση για Lockdown: Δεν μπορούμε να αποκλείσουμε τίποτα

Κυβέρνηση για Lockdown: Δεν μπορούμε να αποκλείσουμε τίποτα

«Η μετάλλαξη Όμικρον εντοπίζεται στο 60% των κρουσμάτων»

 

Έντονη είναι η ανησυχία επικρατεί στους αρμοδίους μετά και την έκρηξη κρουσμάτων των τελευταίων ημερών, με την λήψη επιπρόσθετων μέτρων να βρίσκεται στο τραπέζι.

Ήδη από χθες σε έκτακτη συνεδρία το Υπουργικό Συμβούλιο αποφάσισε αλυσίδα μέτρων σε μια προσπάθεια αντιμετώπισης της πανδημίας.

Μιλώντας στο ΡΙΚ ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Μάριος Πελεκάνος, ξεκαθάρισε ότι στη χθεσινή συνεδρία του Υπουργικού δεν συζητήθηκε το σενάριο του lockdown ωστόσο ανέφερε ότι με τα κρούσματα που έχουμε κι αν παρατηρήσουμε μία αύξηση στις νοσηλείες, δεν μπορούμε να αποκλείσουμε ότι δεν θα συζητηθεί σε επόμενες συνεδρίες του Υπουργικού, αναλόγως και με τις εισηγήσεις που θα κατατεθούν από την επιδημιολογική ομάδα

 

Επίσης επισήμανε ότι η κατάσταση θα επαναξιολογηθεί από τους επιστήμονες στις τέσσερις του μήνα και την επομένη θα συνέλθει το Υπουργικό Συμβούλιο, για λήψη αποφάσεων.

Στόχος, είπε, είναι να ελεγχθεί η πορεία του κορωνοϊού ώστε να διαφυλαχθεί η δημόσια υγεία και να συνεχιστεί η οικονομική δραστηριότητα.

Σημείωσε πως ο αριθμός των νοσηλειών, δεν είναι ανάλογος με τα κρούσματα, ωστόσο τόνισε, οι αντοχές του συστήματος υγείας δεν είναι απεριόριστες.

Αλυσίδες μετάδοσης σε κέντρα διασκέδασης

Σε δηλώσεις του στο ΡΙΚ ο επικεφαλής της συμβουλευτικής επιτροπής του υπουργείου Υγείας, Κωνσταντίνος Τσιούτης., είπε πως το lockdown αποτελεί έσχατο μέτρο, καθώς, όπως εξήγησε, έχει αποτελέσματα, αλλά είναι πρόσκαιρα.

Συνέστησε στους πολίτες να είναι προσεκτικοί, λέγοντας πως ένας στους πενήντα που υποβάλλεται σε τεστ εντοπίζεται θετικός στον ιό.

Ο κύριος Τσιούτης αποκάλυψε επίσης πως οι αλυσίδες μετάδοσης σε κέντρα διασκέδασης συνεχίζονται και αφορούν κυρίως νεαρά άτομα, τα οποία είναι ασυμπτωματικά.

Σε ότι αφορά τη μετάλλαξη Όμικρον, είπε ότι από στοιχεία, διαφαίνεται πως εντοπίζεται στο 60% των κρουσμάτων. Τόνισε ωστόσο, πως η πλειονότητα των νοσηλειών οφείλεται στη μετάλλαξη Δέλτα.