Αρχική Τελευταία Νέα ΑΚΕΛ Λεμεσού: “Γιατί το ενοριακό γήπεδο «ΑΕΤΟΥ» να δοθεί αποκλειστικά στο σωματείο...

ΑΚΕΛ Λεμεσού: “Γιατί το ενοριακό γήπεδο «ΑΕΤΟΥ» να δοθεί αποκλειστικά στο σωματείο ΑΠΟΛΛΩΝ Ladies;”

Ανακοίνωση Τύπου από το ΑΚΕΛ Λεμεσού για την παραχώρηση του ενοριακού γηπέδου «ΑΕΤΟΥ» αποκλειστικά στο σωματείο ΑΠΟΛΛΩΝ Ladies, την στιγμή που όπως αναφέρεται στο γήπεδο προπονούνται και παίζουν πολλά άλλα σωματεία τόσο του ερασιτεχνικού όσο και του αγροτικού ποδοσφαίρου.

Αυτούσια η Ανακοίνωση:

Διαχείριση Γηπέδου «ΑΕΤΟΥ»

Σε πρόσφατη συνεδρία της Διαχειριστικής Επιτροπής του ενοριακού Γηπέδου «ΑΕΤΟΥ», το οποίο ανακατασκευάστηκε με δαπάνες του Δήμου Λεμεσού και του ΚΟΑ, ενημερωθήκαμε ότι το Διοικητικό Συμβούλιο του ΚΟΑ αποφάσισε να διαθέσει τον χώρο στο επαγγελματικό σωματείο του ΑΠΟΛΛΩΝ Ladies για να το χρησιμοποιούν οι ακαδημίες του.

Με βάση τη συμφωνία χρηματοδότησης  για κατασκευή του γηπέδου ο ΚΟΑ έχει το δικαίωμα όπως διαθέσει κατά την κρίση του το 15%  του διαθέσιμου χρόνου λειτουργίας του γηπέδου. Κατά την άποψη μας η απόφαση του ΚΟΑ είναι λανθασμένη και αντίκειται στους σκοπούς και στόχους της ύπαρξης ενός ενοριακού γηπέδου. Την ίδια ώρα φαίνεται ότι σε αυτή την απόφαση του ΚΟΑ υπάρχει σύγκρουση συμφερόντων, αφού άτομο που μετέχει στο Δ.Σ. του ΑΠΟΛΛΩΝ LADIES είναι στενός συγγενής προέδρου του ΚΟΑ.

Σκοποί της δημιουργίας του γηπέδου, όπως διακηρύχθηκε, είναι η ανάπτυξη και η στήριξη του συνοικιακού, αγροτικού  και ερασιτεχνικού αθλητισμού. Με την παραχώρηση του γηπέδου σε επαγγελματικές ακαδημίες, οι οποίες μάλιστα έχουν κέρδη από τις δραστηριότητες τους, καταργούμε αυτόματα τους σκοπούς ύπαρξης, όχι μόνο του συγκεκριμένου γηπέδου αλλά και άλλων χώρων άθλησης οι οποίοι ανήκουν στο Δήμο και δημιουργούμε νέα τετελεσμένα στο Δήμο μας.

Στο γήπεδο προπονούνται και παίζουν πολλά σωματεία τόσο του ερασιτεχνικού όσο και του αγροτικού ποδοσφαίρου. Με την παραχώρηση της χρήσης του σε ακαδημίες  και δη επαγγελματίες, σημαίνει ότι αφαιρούμε τη δυνατότητα από όλα αυτά τα σωματεία ή και τυχόν νέες ομάδες που θα προκύψουν, από το να χρησιμοποιούν ανεμπόδιστα αυτό τον αθλητικό χώρο.

Ο ΚΟΑ θα μπορούσε να χρησιμοποιήσει τον χρόνο που έχει οργανώνοντας προγράμματα για συμμετοχή παιδιών, εφήβων και ενηλίκων στο γήπεδο κατά τις πρωινές ή απογευματινές ώρες που το γήπεδο είναι άδειο, ως προσφορά προς τον κόσμο της συνοικίας και του Δήμου ολόκληρου. Παράλληλα ο ΚΟΑ θα μπορούσε να οργανώσει αγώνες ή εκδηλώσεις άλλων αθλημάτων στο γήπεδο όπως για παράδειγμα αγώνες τοξοβολίας, για προβολή και προώθηση και άλλων όχι τόσο γνωστών αθλημάτων. Θεωρούμε ότι με αυτό τον τρόπο θα δοθεί και ένα κίνητρο στη συνοικία να αγκαλιάσει και όχι να καταπονεί το γήπεδο.

Καλούμε τον ΚΟΑ να ανακαλέσει άμεσα την απόφαση του. Την ίδια ώρα καλούμε το Δήμαρχο Λεμεσού καθώς και το Δημοτικό Συμβούλιο να τοποθετηθούν άμεσα σε ένα τόσο σοβαρό και ουσιώδες ζήτημα, το οποίο θα επηρεάσει σίγουρα και μελλοντικές αποφάσεις του Δήμου.

Δημοτική Ομάδα ΑΚΕΛ Δήμου Λεμεσού

20 Ιουνίου 2022