Αρχική Τελευταία Νέα Δεν λέει να μας εγκαταλείψει ο καύσωνας – Μεγάλος ο κίνδυνος...

Δεν λέει να μας εγκαταλείψει ο καύσωνας – Μεγάλος ο κίνδυνος για πυρκαγίες

Εξακολουθούν να ταλαιπωρούν την Κύπρο οι υψηλές θερμοκρασίες αλλά και ο μεγάλος κίνδυνος πρόκλησης και επέκτασης πυρκαγιών.

Σύμφωνα με την Μετεωρολογική Υπηρεσία Κύπρου η θερμοκρασία θα φτάσει σήμερα έως και 42 βαθμούς.

Το επίπεδο επικινδυνότητας βρίσκεται στο κίτρινο και η προειδοποίηση αφορά την περίοδο από τις 11:00 μέχρι τις 18:00 την Παρασκευή.

Σημειώνεται ότι η μέγιστη θερμοκρασία αναμένεται να ανέλθει γύρω στους 42 βαθμούς Κελσίου σε περιοχές του εσωτερικού και γύρω στους 33 βαθμούς στα ψηλότερα ορεινά.

Εξάλλου σε επίπεδο «Κόκκινου Συναγερμού» παραμένει ο κίνδυνος έκρηξης και επέκτασης δασικών πυρκαγιών την Παρασκευή, 28 Ιουλίου, σύμφωνα με το Τμήμα Δασών, το οποίο υποδεικνύει στο κοινό να είναι ιδιαίτερα προσεκτικό και να αποφεύγει δραστηριότητες που μπορεί να προκαλέσουν φωτιά.

Το Τμήμα Δασών υπογραμμίζει ότι απαγορεύεται το άναμμα φωτιάς χωρίς άδεια. Επισημαίνει, δε, ότι κάτι τέτοιο συνιστά αδίκημα το οποίο σύμφωνα με τον περί Δασών Νόμο του 2012, τιμωρείται με φυλάκιση μέχρι 10 χρόνια ή με πρόστιμο μέχρι €50.000 ή και με τις δύο ποινές μαζί και σύμφωνα με τον περί Προλήψεως Πυρκαγιών στην Ύπαιθρο Νόμο του 1988 μέχρι 5 χρόνια ή με χρηματική ποινή μέχρι €20.000 ή και με τις δύο ποινές μαζί.

Τέλος, υπενθυμίζει ότι σε περίπτωση που κάποιος αντιληφθεί καπνό ή φωτιά καλείται να τηλεφωνήσει άμεσα στο 1407 (Τμήμα Δασών) ή στο 112 (Πυροσβεστική Υπηρεσία).

Πηγή:ΚΥΠΕ

  • ΕΤΙΚΕΤΕΣ
  • top
Προηγούμενο άρθροΔήμος Λεμεσού: Ψάχνει καλλιτέχνες που θα στολίσουν την πόλη με γκράφιτι
Επόμενο άρθροΑπίστευτο DEAL για τον Άρη Λεμεσού – Χαμόγελα για τον λογιστή των πρωταθλητών