Αρχική Τελευταία Νέα Λεμεσός: 2 συλλήψεις για απάτες μέσω ίντερνετ!

Λεμεσός: 2 συλλήψεις για απάτες μέσω ίντερνετ!

Στη σύλληψη δύο προσώπων προχώρησε χθες η Αστυνομία, για διευκόλυνση των ανακρίσεων σχετικά με διερευνώμενη υπόθεση απάτης και απόσπασης περιουσίας με ψευδείς παραστάσεις.

 

Πρόκειται για 30χρονο και 51χρονη, οι οποίοι συνελήφθησαν μετά από επιχείρηση της Αστυνομίας, στη Λεμεσό.

Η υπόθεση καταγγέλθηκε στην Αστυνομία, χθες, από 70χρονη κάτοικο Λάρνακας. Σύμφωνα με την παραπονούμενη, άγνωστο πρόσωπο, το οποίο είχε γνωρίσει μέσω διαδικτύου, κατάφερε με διάφορες προφάσεις να της αποσπάσει, σε τρεις περιπτώσεις, χρηματικό ποσό συνολικού ύψους €5,000. Όπως ανέφερε η παραπονούμενη, αρχικά απέστειλε στον άγνωστο, μέσω δύο τραπεζικών εμβασμάτων, σε τράπεζα του εξωτερικού, χρηματικό ποσό συνολικού ύψους €1,500, ενώ στη συνέχεια παρέδωσε χρηματικό ποσό ύψους €3,500 σε άνδρα, που της υποδείχθηκε από τον άγνωστο, τον οποίο συνάντησε σε χώρο στάθμευσης στη Λεμεσό, στις 28 Ιουνίου 2022.

Παρ’ όλα αυτά, ο διαδικτυακός «φίλος» της παραπονούμενης, συνέχισε με διάφορες προφάσεις, να της ζητά χρήματα, γεγονός που κίνησε υποψίες στην 70χρονη, η οποία προχώρησε χθες σε καταγγελία στην Αστυνομία.

Μετά την καταγγελία, μέλη της Αστυνομίας έθεσαν υπό παρακολούθηση χώρο στάθμευσης, στη Λεμεσό, όπου είχε διευθετηθεί νέα συνάντηση μεταξύ της παραπονούμενης και ενός προσώπου, που είχε υποδειχθεί από τον άγνωστο, ώστε η 70χρονη να παραδώσει κι άλλα χρήματα.

Κατά τη διάρκεια της παρακολούθησης, τα μέλη της Αστυνομίας ανέκοψαν για έλεγχο, άνδρα ο οποίος κινείτο ύποπτα στο συγκεκριμένο χώρο στάθμευσης. Όπως διαπιστώθηκε πρόκειται για 30χρονο κάτοικο Λευκωσίας, ενώ όπως προκύπτει από τις αστυνομικές εξετάσεις, φέρεται να είναι το ίδιο πρόσωπο, το οποίο παρέλαβε τα χρήματα από την παραπονούμενη, στις 28 Ιουνίου.

Από τη συνέχιση των αστυνομικών εξετάσεων, προέκυψε μαρτυρία και εναντίον 51χρονης, επίσης κατοίκου Λευκωσίας. Εναντίον του 30χρονου και της 51χρονης εκδόθηκαν δικαστικά εντάλματα σύλληψης, δυνάμει των οποίων συνελήφθησαν και τέθηκαν υπό κράτηση για διευκόλυνση των ανακρίσεων.

Το ΤΑΕ Λεμεσού διερευνά την υπόθεση.

Προηγούμενο άρθροΝέα τραγωδία στην άσφαλτο! Νεκρός ο 21χρονος Αλέξανδρος από τη Λάρνακα
Επόμενο άρθροΑνακοίνωση του Υπουργείου Υγείας σχετικά με την ανώτατη τιμή πώλησης τεστ αυτοδιάγνωσης self-test ανά τεμάχιο