Αρχική Τελευταία Νέα Λεμεσός, Αγία Νάπα και Πάφος εξοπλίζονται με «έξυπνους» πασσάλους

Λεμεσός, Αγία Νάπα και Πάφος εξοπλίζονται με «έξυπνους» πασσάλους

Συνολικά πέραν των 200 έξυπνων πασσάλων θα προμηθευτούν οι Δήμοι Λεμεσού, Αγίας Νάπας και Πάφου από την ΑΗΚ τους επόμενος μήνες και εντός του 2020.

Η Πάφος είναι η πρώτη πόλη που έχει παραγγείλει του εν λόγω πασσάλους, και συγκεκριμένα 55 ενώ παράλληλα έχει γίνει διευθέτηση για προμήθεια 7.000 λαμπτήρων οδικού φωτισμού LED, ενέργεια από την οποία ο Δήμος Πάφου θα εξοικονομεί μισό εκατομμύριο ευρώ ετησίως.

Όσο αφορά την Λεμεσό, ο Δήμος είναι στη διαδικασία συνομολόγησης μιας σύμβασης με την ΑΗΚ όπου προνοεί λαμπτήρες LED αλλά και έξυπνους πασσάλους.

Η Αγία Νάπα επίσης έχει παραγγείλει 50 έξυπνους πασσάλους.

Οι δυνατότητες των έξυπνων πασσάλων

Οι πάσσαλοι θα έχουν την δυνατότητα να εξοπλιστούν με κάμερες ασφαλείας, ψηφιακές οθόνες στις οποίες θα γίνονται ανακοινώσεις για περιβαλλοντικά στοιχεία και άλλες πληροφορίες ή δραστηριότητες της πόλης, όπως η ποσότητα διοξειδίου του άνθρακα στο αέρα, η υγρασία στην ατμόσφαιρα, η θερμοκρασία, οι διαθέσιμοι χώροι στάθμευσης, οι εκδηλώσεις του Δήμου, αλλά και οτιδήποτε άλλο, επίσης θα μπορούν να έχουν τη δυνατότητα να παρέχουν Wifi.

1_274.jpg

Όπως μας λέχθηκε από πλευράς ΑΗΚ, οι πάσσαλοι θα μπορούν να έχουν τις πιο πάνω δυνατότητες, ωστόσο η ΑΗΚ θα είναι υπεύθυνη μόνο για την τοποθέτηση του. Δηλαδή σε περίπτωση που κάποιος Δήμος θα θέλει να εξοπλίσει τους πασσάλους με κάμερες ασφαλείας θα πρέπει να αποταθεί σε άλλη εταιρεία και όχι στην ΑΗΚ.

Να σημειώσουμε ότι οι πάσσαλοι θα τοποθετηθούν σε κομβικής σημασίας και πολυσύχναστους δρόμους.  

Πηγή: offsite.com.cy

Προηγούμενο άρθροΝέος κώδικας Τροχαίας: Πότε θα αφαιρείται η άδεια οδηγού
Επόμενο άρθροΜαγικές εικόνες από την χιονόπτωση στον Αγρό