Αρχική Τελευταία Νέα Λεμεσός: Αναβάθμιση Δικτύου Διανομής ανακοίνωσε η ΑΗΚ

Λεμεσός: Αναβάθμιση Δικτύου Διανομής ανακοίνωσε η ΑΗΚ

Αναβάθμιση και ενδυνάμωση του Δικτύου Μέσης Τάσης στην επαρχία Λεμεσού, ανακοινώνει η ΑΗΚ, ενώ στο πλαίσιο αυτό θα  πραγματοποιηθούν κατασκευαστικές εργασίες για εγκατάσταση νέων καλωδίων από τον υποσταθμό μεταφοράς της Αγίας Φύλας.

Σύμφωνα με ανακοίνωση, το έργο θα διεξαχθεί σε συνεργασία με εργολάβο της ΑΗΚ και θα περιλαμβάνει εκσκαφές και άλλες συναφείς εργασίες για την τοποθέτηση καλωδίων διανομής, συνολικού μήκους 2350 μέτρων περίπου, στην περιοχή Αγίας Φύλας.

Συγκεκριμένα, προστίθεται, οι εργασίες θα διεξαχθούν στις οδούς Φιλάθλων, Πάρνης, Γοργοποτάμου, Σφακτηρίας, Σκάρλατ, Κρώυτσερ, Ζαχαρία Παπαδογιάννη, Αντώνη Σαμαράκη και Αγίας Φυλάξεως (βόρεια, στο ύψος του πεδίου βολής).

Το έργο, συνεχίζει η ανακοίνωση, θα πραγματοποιείται τμηματικά, ανάλογα με το πρόγραμμα που θα διαμορφώνεται, σε συνεργασία με  το Τμήμα Δημοσίων Έργων, τις Αρμόδιες Τοπικές Αρχές και την Αστυνομία.

Οι εργασίες θ’ αρχίσουν τη Δευτέρα 16 Οκτωβρίου 2023 και αναμένεται να ολοκληρωθούν εντός του προσεχούς Ιανουαρίου, ενώ το πρόγραμμα εκτέλεσης των εργασιών σε επιμέρους τμήματα θα ανακοινώνεται με γραπτή ειδοποίηση στα υποστατικά που θα επηρεάζονται ή θα γίνεται κατ΄ ιδίαν ενημέρωση  των άμεσα επηρεαζόμενων.

Η ΑΗΚ σημειώνει πως από τις αναγκαίες αυτές εκσκαφές αναπόφευκτα θα επηρεαστεί η ομαλή πρόσβαση σε υποστατικά, καθώς και η τροχαία κίνηση και υπογραμμίζει πως, σε συνεργασία με όλες τις εμπλεκόμενες υπηρεσίες και τοπικές Αρχές, θα καταβάλει κάθε προσπάθεια για την ελαχιστοποίηση της ταλαιπωρίας και την καλύτερη ρύθμιση της τροχαίας.

Η Αρχή Ηλεκτρισμού απολογείται για την αναπόφευκτη ταλαιπωρία που θα προκληθεί και καλεί το κοινό όπως επιδείξει την απαραίτητη κατανόηση και συμμόρφωση με την προσωρινή οδική σήμανση και τις υποδείξεις της Αστυνομίας.

Πηγή:ΚΥΠΕ