Αρχική Τελευταία Νέα Λεμεσός: Ανήλικοι παραβίασαν πέντε αίθουσες σχολείου και έβαλαν φωτιά σε μια εξ’αυτών

Λεμεσός: Ανήλικοι παραβίασαν πέντε αίθουσες σχολείου και έβαλαν φωτιά σε μια εξ’αυτών

Σε συναγερμό τέθηκαν οι αρχές το μεσημερί της Κυριακής (24/03) και συγκεκριμένα στις 15:00 μετά απο πληροφορία για φωτιά στο Ζ’ Δημοτικό Σχολείο Λεμεσού.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες στην σκηνή μετέβηκαν άμεσα μέλη της πυροσβεστικής υπηρεσίας και αξιωματικός, όπου κατέσβεσαν τη φωτιά η οποία τέθηκε σε αίθουσα στον πρώτο όροφο και στον ανελκυστήρα του σχολείου κι από την οποία προκλήθηκαν ζημιές στην τοιχοποιία της αίθουσας, ενώ κάηκε και ένα ξύλινο έπιπλο.

Από τις πρώτες εξετάσεις που έγιναν στην σκηνή από μέλη του ΤΑΕ Λεμεσού και τον αστυνομικό σταθμού Αγ. Ιωάννη διαπιστώθηκε ότι οι δράστες παραβίασαν το γραφείο των καθαριστριών και αφού πήραν τα κλειδιά από την κλειδωθήκη παραβίασαν πέντε αίθουσες και σε μια εξ’ αυτών έθεσαν φωτιά σε βιβλία που βρίσκονταν εντός της αίθουσας.

Επίσης παραβιάστηκαν το γραφείο της διευθύντριας του Β΄ κύκλου στον 1ο όροφο και το γραφείο του διευθυντή του Α΄ κύκλου στο ισόγειο, χωρίς να κλαπεί οτιδήποτε,  το ύψος της ζημιάς στο παρόν στάδιο παραμένει άγνωστο.

Από εξετάσεις που έγιναν προέκυψε μαρτυρία εναντίον τριών ανήλικων, δύο 15χρονων και ενός 9χρονου, οι οποίοι κλήθηκαν στο ΤΑΕ Λεμεσού και έτυχαν χειρισμού, σλυμφωνα με την Νομοθεσία για τους ανήλικους παρανομούντες. Οι δύο 15χρόνοι κατηγορήθηκαν γραπτώς, ενώ ο 9χρονος δεν έχει ποινική ευθύνη.

Τα μέλη της Αστυνομίας φωτογράφισαν διάφορα τεκμήρια στην σκήνη, ενώ παρέλαβαν κι αρκετά για να σταλούν για επιστημονικές εξετάσεις.

Το ΤΑΕ Λεμεσού συνεχίζει τις εξετάσεις για το συμβάν.