Αρχική Τελευταία Νέα Λεμεσός: Ανησυχεί το ΕΒΕΛ για το κυκλοφοριακό από δυο νέα εμπορικά κέντρα

Λεμεσός: Ανησυχεί το ΕΒΕΛ για το κυκλοφοριακό από δυο νέα εμπορικά κέντρα

Τις επιφυλάξεις αλλά και την έντονη ανησυχία του για περαιτέρω όξυνση στο κυκλοφοριακό πρόβλημα της Λεμεσού, εκφράζει το ΕΒΕΛ, μετά το πράσινο φως που δόθηκε από το Τμήμα Περιβάλλοντος για ανέγερση δυο νέων εμπορικών κέντρων στην περιοχή Αγίου Αθανασίου και Μέσα Γειτονιάς.

Σε ανακοίνωση του, το Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο της πόλης ξεκαθαρίζει πως δεν είναι ενάντια σε νέες επενδύσεις και αναπτύξεις, όμως ανησυχεί για την επιβάρυνση που τέτοιες επενδύσεις θα προκαλέσουν στο κυκλοφοριακό πρόβλημα της περιοχής.

Το ΕΒΕ Λεμεσού καλεί τα εμπλεκόμενα Υπουργεία Εσωτερικών και Μεταφορών, Επικοινωνιών και Έργων, να προβούν στις απαραίτητες ενέργειες, για την αποφυγή μιας τέτοιας εξέλιξης, «με την εκ των προτέρων αναβάθμιση του οδικού δικτύου στην περιοχή ανέγερσης των δυο νέων εμπορικών κέντρων και την κατασκευή τουλάχιστον του τμήματος του βόρειου παρακαμπτήριου, αλλά και των κάθετων δρόμων, για τη σύνδεση τους με το υφιστάμενο οδικό δίκτυο της περιοχής».

Ο βόρειος παρακαμπτήριος είναι ένα έργο υψίστης σημασίας για τη Λεμεσό, που θα συμβάλει στη μείωση του μεγάλου κυκλοφοριακού προβλήματος στην πόλη μας, καταλήγει η ανακοίνωση του ΕΒΕΛ.

Πηγή:ΚΥΠΕ