Αρχική Τελευταία Νέα Λεμεσός : Απέσπασαν πάνω από 52 χιλιάδες ευρώ με καλοστημένη απάτη από...

Λεμεσός : Απέσπασαν πάνω από 52 χιλιάδες ευρώ με καλοστημένη απάτη από εταιρεία

Νέα υπόθεση διαδικτυακής απάτης διερευνά η Αστυνομία στη Λεμεσό.

Συγκεκριμένα, διευθυντής εταιρείας η οποία ασχολείται με εργοληπτικές εργασίες και εδρεύει στη Λεμεσό, κατήγγειλε χθες στο ΤΑΕ Λεμεσού ότι μετά από ηλεκτρονική επικοινωνία που είχε με προμηθεύτρια εταιρεία η οποία εδρεύει στη Λευκωσία, συμφώνησαν στην αγορά οικοδομικών υλικών αξίας 52.780.17 ευρώ. Η πληρωμή θα γινόταν στην Ελληνική Τράπεζα, στην οποία διατηρεί τραπεζικό λογαριασμό η προμηθεύτρια εταιρεία.

Ακολούθως η εταιρεία στη Λεμεσό, έλαβε ηλεκτρονικό μήνυμα το οποίο φαινόταν ότι προερχόταν από την προμηθεύτρια εταιρεία και στο οποίο της ζητούσε όπως η πληρωμή γίνει σε συγκεκριμένο λογαριασμό που της υποδείχθηκε στην Αγγλία.

Στις 14/09, η εταιρεία στη Λεμεσό προχώρησε σε έμβασμα ύψους 52.780.17 ευρώ από τον εταιρικό τραπεζικό λογαριασμό της εταιρείας που διατηρεί στην Τράπεζα Κύπρου, σε λογαριασμό που τους υποδείχθηκε στην Αγγλία.

Μετά από επικοινωνία που είχε η εταιρεία στη Λεμεσό με την προμηθεύτρια εταιρεία, διαπίστωσε ότι έπεσε θύμα απάτης αφού πληροφορήθηκε ότι η συγκεκριμένη εταιρεία δεν διατηρεί τέτοιο λογαριασμό και ουδέποτε απέστειλε μηνύματα για τέτοια πληρωμή σε αγγλική τράπεζα.

Το ΤΑΕ Λεμεσού διερευνά την υπόθεση.