Αρχική Τελευταία Νέα Λεμεσός: Δείτε τα οδικά έργα που έρχονται για να αποφύγετε την ταλαιπωρία

Λεμεσός: Δείτε τα οδικά έργα που έρχονται για να αποφύγετε την ταλαιπωρία

Στον αυτοκινητόδρομο Λεμεσού-Πάφουστο τμήμα από Ερήμη προς Πέτρα του Ρωμιούμέχρι τις 26/11/2022, μεταξύ των ωρών 08:00 – 15:00, θα διεξάγονται εργασίες ποτίσματος φυτειών εντός της κεντρικής νησίδας, καθώς και στα πρανή του δρόμου, από το Τμήμα Δασών. Κατά τη διάρκεια διεξαγωγής των εργασιών, θα κλείνει τμηματικά η δεξιά λωρίδα κυκλοφορίας με κατεύθυνση από Λεμεσό προς Πάφο σε μήκος 1000μ. περίπου και η τροχαία κίνηση θα διοχετεύεται στην αριστερή λωρίδα κυκλοφορίας.

Στον αυτοκινητόδρομο Λευκωσίας-Λεμεσού, την περίοδο 9/5/2022 – 31/10/2022, εκτός Σαββατοκύριακων, θα διεξάγονται εργασίες για εγκατάσταση θυρών έκτακτης ανάγκης στην κεντρική νησίδα του αυτοκινητόδρομου από την Αλάμπρα μέχρι τη Γερμασόγεια σε είκοσι (20) σημεία. Κατά τη διάρκεια των εργασιών, θα κλείνουν οι δεξιά λωρίδες κυκλοφορίας προς Λεμεσό και προς Λευκωσία, σε τμήματα μήκους 100μ. περίπου σε κάθε σημείο και η διακίνηση της κυκλοφορίας θα γίνεται στις διπλανές λωρίδες κυκλοφορίας.

Στον αυτοκινητόδρομο Λεμεσού-Πάφου, τμήμα μετά την έξοδο προς Ερήμη, μήκους 450μ. περίπου, καθώς και τμήμα της εξόδου από τον αυτοκινητόδρομο προς Κολόσσι/ Ερήμη, μήκους 200μ., στην κατεύθυνση προς Λεμεσό, θα λειτουργούν χωρίς έρεισμα, λόγω εργασιών για την κατασκευή του νέου οδικού δικτύου στην περιοχή του Νέου Γηπέδου Λεμεσού. Οι εργασίες θα διεξάγονται την περίοδο 30/8/2022 – 07/12/2022, τις καθημερινές και τα Σάββατα, μεταξύ των ωρών 07:00 – 15:00.

Στον αυτοκινητόδρομο Πάφου-Λεμεσού, σε τμήματα από τον κυκλικό κόμβο Κονιών μέχρι και το Πισσούρι, την περίοδο 15/9/2022 – 12/10/2022, μεταξύ των ωρών  09:00 – 13:00, θα διεξάγονται εργασίες κλαδέματος στον ανθώνα στην κεντρική νησίδα από το Τμήμα Δασών. Κατά τη διάρκεια των εργασιών, θα κλείνει τμηματικά η δεξιά λωρίδα κυκλοφορίας και στις δύο κατευθύνσεις και η τροχαία κίνηση θα διοχετεύεται στην αριστερή λωρίδα κυκλοφορίας.

Στον αυτοκινητόδρομο Λευκωσίας-Λεμεσού, από τις 03 Σεπτεμβρίου, 2022, στο πλαίσιο κατασκευής του περιμετρικού αυτοκινητοδρόμου Λευκωσίας Φάση ΑΙ, η τροχαία κίνηση του αυτοκινητόδρομου που διεξαγόταν σε 4 λωρίδες κυκλοφορίας στην ανατολική πλευρά, μετατοπίστηκε στη δυτική πλευρά του υφιστάμενου αυτοκινητόδρομουΗ τροχαία κίνηση του υφιστάμενου αυτοκινητόδρομου από Λεμεσό προς Λευκωσία και αντίστροφα, θα διεξάγεται σε 2 λωρίδες κυκλοφορίας αντί σε 3 σε μήκος 2χλμ. περίπου στη δυτική πλευρά του υφιστάμενου αυτοκινητόδρομου.  Η τροχαία κίνηση από την έξοδο της βιομηχανικής περιοχής Ιδαλίου προς τον παρακαμπτήριο Τσερίου θα είναι απρόσκοπτη, ενώ η τροχαία κίνηση από τον παρακαμπτήριο Τσερίου προς Λευκωσία μέσω του αυτοκινητόδρομου δεν θα διεξάγεται. Η κυκλοφορία από παρακαμπτήριο Τσερίου προς Λευκωσία θα διεξάγεται μέσω του παλαιού δρόμου Λευκωσίας – Λεμεσού από τη φωτοελεγχόμενη συμβολή της JCC. Η τροχαία κίνηση από τον αυτοκινητόδρομο με κατεύθυνση προς Λεμεσό προς τη βιομηχανική περιοχή Ιδαλίου θα διεξάγεται μέσω της νέας εξόδου που κατασκευάστηκε στο πλαίσιο του Έργου του Περιμετρικού, ενώ η κυκλοφορία από τη βιομηχανική περιοχή Ιδαλίου προς τον υφιστάμενο αυτοκινητόδρομο με κατεύθυνση προς Λεμεσό θα είναι απρόσκοπτη. Κατά τη διάρκεια των εργασιών, η τροχαία κίνηση του αυτοκινητόδρομου από Λευκωσία προς Λεμεσό και αντίστροφα θα διεξάγεται σε μία λωρίδα κυκλοφορίας.  Η τροχαία κίνηση από τον παρακαμπτήριο Τσερίου προς τον υφιστάμενο αυτοκινητόδρομο με κατεύθυνση τη Λευκωσία και από τη βιομηχανική περιοχή Ιδαλίου προς τον υφιστάμενο αυτοκινητόδρομο με κατεύθυνση τη Λεμεσό δεν θα διεξάγεται τις συγκεκριμένες ώρες. Σημειώνεται ότι η κυκλοφορία από τον παρακαμπτήριο Τσερίου προς Λευκωσία θα διεξάγεται μέσω του παλαιού δρόμου Λευκωσίας – Λεμεσού από τη φωτοελεγχόμενη συμβολή πλησίον της JCC.  Η τροχαία κίνηση από τη βιομηχανική περιοχή Ιδαλίου προς τον υφιστάμενο αυτοκινητόδρομο με κατεύθυνση τη Λεμεσό θα διεξάγεται από την είσοδο του Κοτσιάτη. Σημειώνεται ότι η πιο πάνω διευθέτηση θα διαρκέσει για περίοδο 5 μηνών περίπου. Το κοινό μπορεί να ενημερωθεί για τις πιο πάνω προγραμματισμένες εργασίες, μέσω της ιστοσελίδας www.traffic4cyprus.org.cy, στην οποία δίνεται χαρτογραφικά απεικόνιση των εργασιών και των επιπτώσεων τους στην κυκλοφορία κατά τη διάρκεια εκτέλεσης τους.

Στη Γερμασόγεια, οι εργασίες κατασκευής του παρακαμπτήριου δρόμου Γερμασόγειας συνεχίζονται κανονικά. Από την Κυριακή, 7 Αυγούστου 2022διεξάγονται οι  κατασκευαστικές εργασίες της επόμενης φάσης του Έργου, η οποία θα έχει διάρκεια 6 μήνες και περιλαμβάνει, μεταξύ άλλων, την ανακατασκευή/αναβάθμιση τμήματος του δρόμου της οδού Αγίας Παρασκευής μήκους 400μ. μέχρι το νότιο μέρος του κυκλικού κόμβου Γερμασόγειας, την ανακατασκευή της  οδού Μύλου και την κατασκευή κυκλικού κόμβου στη συμβολή της νέας Λεωφόρου  Μίκη Θεοδωράκη με τις οδούς Αγίας Παρασκευής και Μήλου. Κατά τις κατασκευαστικές εργασίες της φάσης αυτής θα ισχύουν οι ακόλουθες κυκλοφοριακές διευθετήσεις:

(α)    Η συμβολή των οδών Αγίας Παρασκευής και  Μύλου θα είναι κλειστή και το τμήμα της οδού Αγίας Παρασκευής νότια της οδού Τηλλυρίας θα λειτουργεί προσωρινά ως αδιέξοδος δρόμος. Η διακίνηση από/και προς τη Γερμασόγεια και από/και προς τη Λεμεσό θα γίνεται μέσω του νέου παρακαμπτήριου δρόμου και των συνδέσεων του με την οδό Αγίας Παρασκευής από τις οδούς Ισαβέλλας, Πατρών και Τηλλυρίας. Η πρόσβαση της οδού Αγίας Παρασκευής με κατεύθυνση προς Λεμεσό αναμένεται να παραδοθεί στην κυκλοφορία περί το τέλος Οκτωβρίου 2022.

 (β)   Η οδός Μύλου θα είναι κλειστή και το ανατολικό της τμήμα, από τη συμβολή της με την οδό Ποταμιάς, θα λειτουργεί προσωρινά ως αδιέξοδος δρόμος για την εξυπηρέτηση των εμπορευομένων και των περιοίκων.

(γ)    Η διακίνηση από/προς Μουτταγιάκα θα μπορεί να γίνεται μέσω της οδού Ποταμιάς (ανατολικά) ή μέσω του νέου παρακαμπτήριου δρόμου και της οδού Αγίου Γεωργίου.

Στη Λεμεσό, στη συμβολή της Λεωφόρου Σπύρου Κυπριανού με την οδό Νίκου Παττίχη, από την Παρασκευή 7/10/22 μέχρι το Σάββατο 15/10/22 θα διεξάγονται οδικές εργασίες από το ΣΑΛΑ στο πλαίσιο του Μεγάλου Αντιπλημμυρικού Έργου της Μείζονος Λεμεσού. Κατά τη διάρκεια των εργασιών, θα παραμείνουν κλειστές οι βόρειες λωρίδες του τμήματος της Λεωφόρου Σπύρου Κυπριανού, από τη συμβολή της με την οδό Νίκου Παττίχη μέχρι τη συμβολή της με την οδό Βασιλέως Κωνσταντίνου και η τροχαία κίνηση θα επιτρέπεται μόνο στις νότιες λωρίδες με κατεύθυνση από ανατολικά προς δυτικά. Η τροχαία κίνηση στη Λεωφόρο Σπύρου Κυπριανού από δυτικά προς ανατολικά θα διοχετεύεται μέσω της οδού Νίκου Παττίχη προς άλλες οδούς.

Επίσης στο πλαίσιο των κατασκευαστικών εργασιών του Μεγάλου Αντιπλημμυρικού Έργου του Κέντρου της Λεμεσού, στην οδό Βίκτωρος Ουγκώ, από τη συμβολή της με την οδό Αθηναϊδος Ζ. Λανίτου μέχρι την οδό Ορφέως, στον Δήμο Λεμεσού, θα διεξάγονται εργασίες τοποθέτησης οχετών ομβρίων. Οι εργασίες αναμένεται να διαρκέσουν μέχρι τη Δευτέρα 24 Οκτωβρίου. Το τμήμα αυτό του δρόμου θα είναι κλειστό και καλείται το κοινό όπως είναι προσεκτικό και συμμορφώνεται με την προσωρινή οδική σήμανση για διοχέτευση της τροχαίας κίνησης.

Στην οδό Φεϋζίτ Πασά, στο Δήμο Λεμεσού, στο πλαίσιο του Μεγάλου Αντιπλημμυρικού Έργου του Κέντρου της Λεμεσού, από την Τετάρτη 31 Αυγούστου, θα διεξάγονται εργασίες, από το Συμβούλιο Αποχετεύσεων Λεμεσού – Αμαθούντας. Οι εργασίες αναμένεται να ολοκληρωθούν μέχρι την Πέμπτη 27 Οκτωβρίου. Κατά τη διάρκεια των εργασιών ο δρόμος θα είναι κλειστός και καλείται το κοινό όπως συμμορφώνεται με την προσωρινή οδική σήμανση για διοχέτευση της τροχαίας κίνησης.