Αρχική Τελευταία Νέα Λεμεσός: Για 37 νέες υποθέσεις απόσπασης χρημάτων με ψευδείς παραστάσεις, σύνολο 49,...

Λεμεσός: Για 37 νέες υποθέσεις απόσπασης χρημάτων με ψευδείς παραστάσεις, σύνολο 49, διερευνώνται 41χρονη και 30χρονη

Συνωμοσία προς διάπραξη κακουργήματος – Απόσπαση χρημάτων με ψευδείς παραστάσεις – Υπό κράτηση δύο πρόσωπα – Διερευνώνται 37 νέες υποθέσεις

 

Άλλες 37 νέες υποθέσεις απόσπασης χρημάτων με ψευδείς παραστάσεις και κλοπής από αντιπρόσωπο, διερευνά το ΤΑΕ Λεμεσού, εναντίον 41χρονης και 30χρονης, που τελούν υπό κράτηση για παρόμοιου είδους υποθέσεις. Με τις νέες υποθέσεις που εντοπίστηκαν, ο συνολικός αριθμός των υποθέσεων, που διερευνώνται εναντίον τους ανήλθε στις 49.

Σήμερα οι δύο γυναίκες οδηγήθηκαν ενώπιον του Επαρχιακού Δικαστηρίου Λεμεσού, το οποίο ανανέωσε το διάταγμα κράτησής τους για άλλες οκτώ ημέρες.

Οι δύο γυναίκες συνελήφθησαν στα τέλη περασμένου Ιουνίου, μετά από καταγγελίες που δέχθηκε η Αστυνομία, από πολίτες για εξαπάτησή τους και κλοπή των χρημάτων τους.
Συγκεκριμένα στα τέλη Ιουνίου, η Αστυνομία δέχθηκε δύο διαφορετικές καταγγελίες από πολίτες, σύμφωνα με τους οποίους προ μηνών, έδωσαν χρηματικά ποσά στην 41χρονη, με σκοπό να τους παρασχεθούν υπηρεσίες σχετικά με την εξασφάλιση χορηγίας για ανακαίνιση και ανέγερση οικίας. Ωστόσο, όπως διαπιστώθηκε στη συνέχεια οι σχετικές αιτήσεις δεν έγιναν ποτέ.

Εναντίον της 41χρονης, εκδόθηκε δικαστικό ένταλμα, δυνάμει του οποίου συνελήφθη και τέθηκε υπό κράτηση, για διευκόλυνση των ανακρίσεων, στις 24 Ιουνίου 2022. (Δελτίο Τύπου 4, ημερομηνίας 25/6/2022 είναι σχετικό)

Κατά τη διερεύνηση των υποθέσεων εξασφαλίστηκε μαρτυρία και εναντίον 30χρονης, η οποία συνελήφθη δυνάμει δικαστικού εντάλματος στις 26 Ιουνίου, για διευκόλυνση των ανακρίσεων. (Δελτίο Τύπου 2, ημερομηνίας 27/6/2022 είναι σχετικό) Προέκυψε επίσης μαρτυρία για άλλες δέκα παρόμοιες υποθέσεις απάτης, στις οποίες φέρονται να εμπλέκονται η 41χρονη και η 30χρονη.

Από τη συνέχιση των αστυνομικών εξετάσεων, προέκυψε μαρτυρία για 37 νέες υποθέσεις παρόμοιας φύσεως, με αποτέλεσμα εναντίον της 41χρονης και της 30χρονης, να εκδοθούν νέα δικαστικά εντάλματα σύλληψης και να επανασυλληφθούν για διευκόλυνση των ανακρίσεων.

Το ΤΑΕ Λεμεσού συνεχίζει τις εξετάσεις.