Αρχική Τελευταία Νέα Λεμεσός: Μαίνεται ανεξέλεγκτη η πυρκαγιά στην περιοχή του Αγ. Σύλα

Λεμεσός: Μαίνεται ανεξέλεγκτη η πυρκαγιά στην περιοχή του Αγ. Σύλα

Συνεχίζει να κατακαίει ότι βρει στο πέρασμα της η πυρκαγιά που ξέσπασε νωρίτερα στην περιοχή του Αγ. Σύλα στην Λεμεσό.

Σύμφωνα μάλιστα με δημοσιογραφικές πληροφορίες, λόγω της πυρκαγιάς η οποία απειλεί και εργοστάσια στην περιοχή, χρειάστηκε να εκκενωθούν και γραφεία μεγάλης ιδιωτικής εταιρείας τα οποία βρίσκονται στην περιοχή με απόφαση της διεύθυνσης της εταιρείας.

Η τελευταία ενημέρωση από τον Εκπρόσωπο Τύπου της Πυροσβεστικής Υπηρεσία, Ανδρέα Κεττή, αναφερεί ότι, στην πυρκαγιά έχει εγκατασταθεί και προωθημένο κέντρο ελέγχου, ενώ οι επίγειες δυνάμεις προσπαθούν να απωθήσουν μέτωπο της πυρκαγιάς που πλησιάζει τη βιομηχανική.

Η Πυροσβεστική Υπηρεσία αρχικά ανταποκρίθηκε στο μέτωπο της φωτιάς με τρία πυροσβεστικά οχήματα, ενώ η τελευταία ενημέρωση αναφέρει στην συνέχεια ενημερώθηκε για ανταπόκριση και βοήθεια στην κατάσβεση αεροσκάφος του Τμήματος Δασών και ελικόπτερο από την Αστυνομία. Επιπρόσθετα έγινε ενεργοποίηση της Πολιτικής Άμυνας για αποστολή ομάδας πυρόσβεσης. Επίσης ενισχύονται οι δυνάμεις με άλλα τρία πυροσβεστικά οχήματα με τις ομάδες τους από ΕΜΑΚ, Λάρνακα, Πάφο ως επίσης και ένα απο Τμ. Δασών.

Ενισχύθηκαν τα εναέρια μέσα με ελικόπτερο των Βρετανικών Βάσεων. Επιπροσθέτες επίγειες δυνάμεις από Βρετανικές Βάσεις με ένα πυροσβ όχημα ως επίσης και από ένα πυροσβ όχημα με τις ομάδες τους από οργανωμένα εθελοντικά σύνολα ΚΙΤΑΣ και SOS.

Δείτε βίντεο:

May be an image of fire

Βίντεο/φωτογραφίες από “Καιρόφιλους Κύπρου”