Αρχική Υγεία Λεμεσός: Μετέωρη παραμένει η στρατηγική συμφωνία μεταξύ Υπ. Υγείας και Γερμανικού Ογκολογικού...

Λεμεσός: Μετέωρη παραμένει η στρατηγική συμφωνία μεταξύ Υπ. Υγείας και Γερμανικού Ογκολογικού Κέντρου

Έπειτα από το πράσινο φως που δόθηκε από το Υπουργικό τον Ιανουάριο για έναρξη της διαπραγμάτευσης των όρων συνεργασίας με το αρμόδιο Υπουργείο Υγείας, τα τηλέφωνα πήραν φωτιά από ασθενείς σε Λεμεσό και Πάφο που ζητούν να πληροφορηθούν την έναρξη υλοποίησης του σχεδιασμού, ώστε να γίνονται δεκτοί στο ιδιωτικό κέντρο. 

Ο άνθρωπος ο οποίος οραματίστηκε και ανέλαβε την πρωτοβουλία να καλύψει τα κενά στον τομέα της ογκολογίας στην Κύπρο αναφέρει σε συνέντευξή του στον «Φιλελεύθερο» ότι η προσφορά που δόθηκε στην κυβέρνηση είναι προσιτή για το επίπεδο των υπηρεσιών που προσφέρει, για πρώτη μάλιστα φορά στην Κύπρο. 

Οι ελλείψεις είναι γνωστές ενώ στον τομέα της Υγείας καταγράφεται από το 2003 μία σειρά από αποφάσεις Υπουργικών Συμβουλίων που βλέπουν προς τον τερματισμό της ταλαιπωρίας καρκινοπαθών ασθενών, οι οποίοι ταξιδεύουν στη Λευκωσία για θεραπεία.

Όπως εξηγεί στον Φιλελεύθερο ο δρ Νικόλαος Ζάμπογλου, το Γερμανικό Ογκολογικό Κέντρο της Λεμεσού, το οποίο άρχισε να παρέχει τις υπηρεσίες τους σε ασθενείς από την 1/11/2017, ήρθε για να καλύψει τα κενά τα οποία έχουν καταγραφεί σε εκθέσεις εμπειρογνωμόνων σε σχέση με το επίπεδο της ιατρικής περίθαλψης των  καρκινοπαθών στην Κύπρο.

Ο δρ Ζάμπογλου ισχυρίζεται ότι η ομάδα των εξειδικευμένων ιατρών και ιδιωτών που προχώρησε στην ανέγερση του Κέντρου υλοποίησε κυβερνητικές αποφάσεις και βρίσκεται σήμερα σε θέση να προσφέρει -ένα συμφέρον για το κράτος πακέτο συνεργασίας- ικανοποιώντας τις αυξημένες ανάγκες συνανθρώπων μας. 

Διαβάστε τη συνέχεια στον Φιλελεύθερο ΕΔΩ: