Αρχική Τελευταία Νέα Λεμεσός: Με μπαλόνια και μουσική ο 7χρονος Κωνσταντίνος ξεκίνησε επιτέλους το σχολείο...

Λεμεσός: Με μπαλόνια και μουσική ο 7χρονος Κωνσταντίνος ξεκίνησε επιτέλους το σχολείο με συνοδό (ΒΙΝΤΕΟ)

Η αφαίρεση αποκλειστικής συνοδού από τον 7χρονο Κωνσταντίνο στη Λεμεσό, λίγες μόλις μέρες πριν από την έναρξη της σχολικής χρονιάς, έχει κρατήσει το μικρό αγόρι μακριά από το σχολείο για περίπου 3 μήνες και συγκεκριμένα στο σπίτι, όπου τον φρόντιζε η μητέρα του.

Ωστόσο, παρά την ταλαιπωρία ο Κωνσταντίνος πέρασε την περασμένη Παρασκευή για πρώτη φορά το κατώφλι του σχολείου στο οποίο θα φοιτήσει για τους επόμενους μήνες, καθώς επιλύθηκε το πρόβλημα του σχολικού συνοδού. Η μητέρα του μικρού μαθητή Ζωή Ρούσου ανέφερε στην εκπομπή Alpha Ενημέρωση ότι ο 7χρονος είναι ιδιαίτερα ενθουσιασμένος και χαρούμενος που επέστρεψε στην τάξη και στους συμμαθητές του.

“Το πρωί δεν προλαβαίνω να του πω καλημέρα και τρέχει για να πιει το γάλα του και να φύγει.”

Η Γραμματέας Επικοινωνίας της ΠΟΑΑ Λεμεσού Θέμις Ανθοπούλου τόνισε την ανάγκη επίλυσης του προβλήματος που αντιμετωπίζουν κάθε χρόνο πολλά παιδιάκια που χρειάζονται συνοδό και επισήμανε ότι οι όποιες αποφάσεις πρέπει να λαμβάνονται από ειδικούς.

“Πήγαμε όλη η ομάδα της ΠΟΑΑ έξω από το σχολείο που αγωνιούσαμε για τον Κωνσταντίνο, του πήραμε μπαλόνια, του βάλαμε μουσική, χοροπηδούσαμε και μας αγνόησε. Του δώσαμε ένα φιλί και πήρε τη συνοδό του και μπήκε στο σχολείο. Συνήθως όλα τα παιδάκια είναι συγκρατημένα, αλλά μας αγνόησε για να επιστρέψει στον φυσικό του χώρο.”

Οι κυρίες Ρούσου και Ανθοπούλου επισήμαναν ότι το Υπουργείο Παιδείας θα πρέπε να καταλάβει ότι η ευθύνη δεν ανήκει στους γονείς, οι οποίοι πολλές φορές χαρακτηρίζονται ως αντιδραστικοί, αλλά στο σύστημα που έχει θεσπίσει τέτοιες περίπλοκες διαδικασίες.

“Σήμερα παλεύουμε για τα άλλα παιδάκια που είναι στο σπίτι και για να μην υπάρχουν άλλες τέτοιες περιπτώσεις. Και για να μην υπάρχουν, πρέπει να αλλάξει το σύστημα, πως παρέχονται οι συνοδοί και πως αξιολογούνται τα παιδιά. Αυτοί που έχουν ειδίκευση πρέπει να κάνουν αυτή τη δουλειά.”