Αρχική Τελευταία Νέα Λεμεσός: «Ομοφοβικό ιστορικό στο κλαμπ» – Τι δηλώνει ο ιδιοκτήτης

Λεμεσός: «Ομοφοβικό ιστορικό στο κλαμπ» – Τι δηλώνει ο ιδιοκτήτης

Έντονες αντιδράσεις έχει προκαλέσει το περιστατικό με την εκδίωξη ομοφυλόφιλου ζευγαριού από club. Σε ανάρτηση της η Accept – LGBTI Cyprus αναφέρει ότι το ζευγάρι εκδιώχθηκε το βράδυ του Σαββάτου από νυχτερινό κέντρο στη Λεμεσό εξαιτίας ενός φιλιού.

 

Η ανάρτηση

Χθες ενημερωθήκαμε ότι gay ζευγάρι εκδιώχθηκε από το Club  λόγω ενός φιλιού. Σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχαμε με το club, ενημερωθήκαμε ότι επιτρέπονται τα φιλιά από straight.

Τέτοιο περιστατικό σαφούς διάκρισης δεν είναι το 1ο που ήρθε στα χέρια μας. Κυρίως το εν λόγω club άλλα κι άλλα κέντρα διασκέδασης και ιδιωτικές επιχειρήσεις κάνουν ομοτρανσφοβικές διακρίσεις.

Επί ευκαιρίας του περιστατικού αυτού, θα θέλαμε να ενημερώσουμε τον κόσμο μας ότι σε τέτοιες περιπτώσεις, όπου δεν υπάρχει βία, να αποτείνονται στην Επίτροπο Διοικήσεως και Προστασίας Ανθρώπινων Δικαιωμάτωνn, όπου σύμφωνα με τον Περί Διακρίσεων Νόμο λόγω σεξουαλικού προσανατολισμού (2004), οφείλει να ελέγξει.

Παράλληλα, προτρέπουμε τα άτομα της κοινότητάς μας να αποφεύγουν τέτοιους χώρους με ιστορικό ομοτρανσφοβίας και να προτιμούν lgbtq friendly χώρους διασκέδασης και φιλοξενίας.

Οι ισχυρισμοί του ιδιοκτήτη και η επιβεβαίωση του συμβάντος

Σε δηλώσεις του ο ιδιοκτήτης του club επιβεβαίωσε ότι το ζευγάρι εκδιώχθηκε ισχυριζόμενος ότι κινδύνευαν από άλλους πελάτες χωρίς να ξεκαθαρίζει τους λόγους και με ποιο τρόπο κινδύνευαν. Σύμφωνα πάντα με τα λεγόμενα του το ζευγάρι παρεκτρεπόταν, ενώ χαρακτήρισε άσεμνες τις πράξεις τους χωρίς να διευκρινίσει τι εννοεί.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του:

«Είμαι ιδιοκτήτης του συγκεκριμένου μαγαζιού σχεδόν 15 χρόνια. Έρχονται όλοι ανεξαιρέτως αλλά όταν κάποιος παρεκτρέπεται δεν παίζει ρόλο αν είναι γκέι ή στρέιτ. Το συγκεκριμένο ζευγάρι καθόταν στο μπαρ και παρεκτρεπόταν με άσεμνες κινήσεις, χειρονομίες, ανταλλάζοντας φιλιά. Έκαναν αισχρά πράγματα», δήλωσε .

Αν και ο ίδιος δεν ήταν παρών το συγκεκριμένο βράδυ, όπως του μετέφεραν, το εν λόγω ζευγάρι κινδύνευε από πελάτες οι οποίοι διαμαρτύρονταν, με αποτέλεσμα η ασφάλεια να τους ζητήσει να τελειώσουν το ποτό τους και να αποχωρήσουν.

«Έτυχε και άλλες φορές στο παρελθόν να βγάλουμε κόσμο έξω. Όταν παρεκτρέπεται κάποιος πρέπει να προχωρήσουμε σε αυτή την κίνηση. Το 10-15% των πελατών μας είναι ομοφυλόφιλοι, δεν υπάρχει κάποιο πρόβλημα, αλλά παν μέτρον άριστον, αυτοί ξέφυγαν. Αν ήταν γκέι club, να το δεχθώ, αλλά από τη στιγμή που παρεκτράπηκαν, κινδύνευαν».

Υπάρχει ιστορικό με το συγκεκριμένο club

Μιλώντας με τον Αντιπρόεδρο της Accept – LGBTI Cyprus μας ανέφερε πως παρόμοια ομοφοβικά περιστατικά σημειώθηκαν και στο παρελθόν στο συγκεκριμένο νυχτερινό κέντρο. Την θέση του αντιπρόεδρου έρχεται να ενισχύσει και σχόλιο σ την ανάρτηση το οποίο αναφέρει, «Δεν είναι η πρώτη φορά που συνέβη κάτι τέτοιο και το περίεργο είναι πως το συγκεκριμένο club είναι πάντα γεμάτο με γκέι. Είναι ομοφοβικοί, ειδικά οι σεκιούριτι, αφού δεν επέτρεψαν σε έναν φίλο μου να μπει. Περιττό να αναφέρουμε πως η απάντηση της διοίκησης είναι ανόητη, αφού είναι εύκολο να κατηγορήσει κανείς το πλήθος παρά να αναλάβει την ευθύνη να καταδικάσει ανοιχτά τους γκέι. Η υποκρισία στο μεγαλείο της.»

Διερευνά το Γραφείο Επιτρόπου Διοικήσεως και Προστασίας Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων

Σε επικοινωνία με την Επίτροπο Διοικήσεως και Προστασίας Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων κα Μαρία Στυλιανού – Λοττίδη, ενημερωθήκαμε ότι έχουν ήδη υποβληθεί δύο παράπονα με το γραφείο να ξεκινά άμεσα τη διερεύνησή τους. Το ένα από τα δύο παράπονα προήλθε από ένα εκ των δύο άμεσα επηρεαζόμενων και το δεύτερο από θαμώνα του νυχτερινού κέντρου.

Πηγή: Kathimerini