Αρχική Τελευταία Νέα Λεμεσός: Πάνω από 100 οι κατοικίες που καταστράφηκαν – Κάποιες κατέστησαν μη...

Λεμεσός: Πάνω από 100 οι κατοικίες που καταστράφηκαν – Κάποιες κατέστησαν μη κατοικήσιμες [ΒΙΝΤΕΟ]

Η Λεμεσός μετρά τις “πληγές” της μετά τον ανεμοστρόβιλο που έπληξε την πόλη μας τα ξημερώματα της Τετάρτης (14/02).

Από την μανία της φύσης ξεριζώθηκαν δέντρα, αποκόπηκαν πασσάλοι της ηλεκτρικής, στην περιοχή της Γερμασόγιας έπεσε μεγάλος γερανός, ενώ ζημιές υπέστησαν υποστατικά και οικίες και κάποιες αυτές είναι μη κατοικήσιμες.

Ο Έπαρχος Λεμεσού, Μάριος Αλεξάνδρου φιλοξενήθηκε σε μεσημβρινές ενημερωτικές εκπομπές μεταξύ άλλων και σε αυτή του Omega “Ενημέρωση Τώρα” κι αναφέρθηκε στην κακοκαιρία που πέρασε από την Λεμεσό και σάρωσε τα πάντα στο πέρασμα της.

Σύμφωνα λοιπόν με τον κ. Αλεξάνδρου μέχρι το μεσημέρι είχαν λάβει κλήσεις για περίπου 80 κατοικίες που υπέστησαν ζημιές από την κακοκαιρία, ωστόσο όπως είπε αναμένεται αυτός ο αριθμός να μεγαλώσει κατά πολύ και συγκεκριμένα να ξεπεράσει τις 100.

Επίσης ζημιές υπέστησαν και κάποια επαγγελματικά υποστατικά, αλλά και αυτοκίνητα.

Γίνεται καταγραφή των ζημιών, όπως είπε ανέφερε στις δηλώσεις του στην εκπομπή “Ενημερώση Τώρα”, κάτι που δεν αποκλείεται να συνεχιστεί ακόμα και αύριο. Όπως σημειώσαμε κάποιες κατοικίες είναι μη κατοικήσιμες, ωστόσο θα γίνει αγώνας δρόμου για να μπορέσουν οι ένοικοι τους να εισέλθουν σε αυτές μέχρι το βράδυ.

Μια κατοικία δεν μπορεί να κατοικηθεί και οι ένοικοι της θα διαμείνουν σε ξενοδοχείο μετά τις διευθυτήσεις του ΥΠΕΣ.