Αρχική Πρόταση Λεμεσός: Ποδήλατα και σκούτερ η λύση κυκλοφοριακής ανάσας για την πόλη

Λεμεσός: Ποδήλατα και σκούτερ η λύση κυκλοφοριακής ανάσας για την πόλη

Κατάθεση απόψεων και εκτιμήσεων από ειδικούς και αρμόδιους φορείς σε συζήτηση για τη Λεμεσό του 2040

 

Την ανάγκη περιορισμού της χρήσης του αυτοκινήτου στον μέγιστο δυνατό βαθμό και τη στροφή των πολιτών στη χρήση του ποδηλάτου και των σκούτερ, κάτι που μπορεί να γίνει κατορθωτό μέσα από την προώθηση πολιτικών και δράσεων, ανέδειξε η τρίτη κατά σειρά συζήτηση «Λεμεσός 2040» που διοργάνωσαν ο οργανισμός Oxygono και το ΤΕΠΑΚ με θέμα τη μικροκινητικότητα και τις πιο βιώσιμες μεταφορές.

Όπως τονίστηκε από την προϊστάμενη του Κλάδου Βιώσιμης Κινητικότητας, Ευρυδίκη Αναγιωτού, στόχος της όλης προσπάθειας είναι «η ηγεμονία του αυτοκινήτου να υποχωρήσει σταδιακά, να προωθήσουμε την οδική ασφάλεια και να ενθαρρύνουμε τη χρήση του οδικού δικτύου για ποδηλάτες, πεζούς και άλλα οχήματα προσωπικής διακίνησης».

Αν και καταγράφεται ενθαρρυντική αύξηση στη μικροκινητικότητα, όπως επεσήμανε η κα Αναγιωτού, ωστόσο υπάρχει ακόμα αρκετός δρόμος να καλυφθεί μέχρι να επιτευχθεί η αλλαγή στη διακίνηση. Θα πρέπει, όπως υπέδειξε, «να υπάρξει ορθή επεξεργασία του νομοσχεδίου που να αφουγκράζεται τον σύγχρονο παλμό της εποχής, ώστε να μη δημιουργηθούν περαιτέρω δυσκολίες στην εφαρμογή του».

 

Διαβάστε Περισσότερα…