Αρχική Τελευταία Νέα Λεμεσός: Ποινική έρευνα για τη σεξουαλική παρενόχληση μαθήτριας

Λεμεσός: Ποινική έρευνα για τη σεξουαλική παρενόχληση μαθήτριας

Ποινική έρευνα πραγματοποιείται σχετικά με την υπόθεση σεξουαλικής κακοποίησης μαθήτριας σε σχολική μονάδα Μέσης Εκπαίδευσης στη Λεμεσό.

Σύμφωνα με δημοσίευμα του «Φ», εκπρόσωπος του υπουργείου Παιδείας ανέφερε ότι τη διερεύνηση έχει αναλάβει το Τμήμα Ανιχνεύσεως Εγκλημάτων της Αστυνομίας και ως εκ τούτου, δεν μπορεί να διεξαχθεί παράλληλα πειθαρχική έρευνα. Αν μετά τις πρώτες έρευνες των Αρχών υπάρξουν ενδείξεις σε βάρος του εκπαιδευτικού, τότε το Υπουργείο θα εισηγηθεί στην Επιτροπή Εκπαιδευτικής Υπηρεσίας να μπει σε διαθεσιμότητα. Πάντως, προς το παρόν, η μαθήτρια πηγαίνει κανονικά στο σχολείο, αφού παρακάθεται σε εξετάσεις. Κανονικά στα καθήκοντά του εμφανίζεται και ο καθηγητής. 

Όπως δήλωσε ο ίδιος ο εκπρόσωπος του Υπουργείου στον “Φ“, η καταγγελία έγινε από την μαθήτρια στον οργανισμό «Hope For Children», ο οποίος συνεργάζεται με τις Αρχές. Αναμένουν μόλις αρχίσουν οι ανακρίσεις της Αστυνομίας, να στοιχειοθετηθεί αν είναι βάσιμη η καταγγελία για να μπορέσει το Υπουργείο να προχωρήσει στην απομάκρυνση του εκπαιδευτικού από το σχολείο. Πάντως, σημειώθηκε πως δεν υπήρξε καταγγελία σε επίπεδο σχολικής μονάδας, ούτε από τους γονείς ούτε από τη μαθήτρια, όπως συνηθίζεται. 

Επισημαίνεται επίσης, ότι η καταγγελία της μαθήτριας αφορούσε φραστική παρενόχληση από τον καθηγητή με σεξιστικά υπονοούμενα και όχι σεξουαλική παρενόχληση ή κακοποίηση.

Πηγή: Φιλελεύθερος