Αρχική Τελευταία Νέα Λεμεσός: Πυρκαγιά σε κτήριο που χρησιμοποιείται ως χώρος λατρείας

Λεμεσός: Πυρκαγιά σε κτήριο που χρησιμοποιείται ως χώρος λατρείας

Σε κινητοποίηση τέθηκε η Πυροσβεστική Υπηρεσία τα ξημερώματα μετά από πληροφορία για πυρκαγιά σε χώρο λατρείας στην παλιά Λεμεσό.
Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο Τύπου της Πυροσβεστικής, Ανδρέα Κεττή, η κλήση έφθασε στις 03:13 και αφορούσε πυρκαγιά σε κτήριο το οποίο χρησιμοποιείται ως χώρος λατρείας στην οδό Ελευθερίας στην παλιά Λεμεσό.
Ανταποκρίθηκαν μέλη της Αστυνομίας και της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας από το Πυροσβεστικό Σταθμό Αγίου Ιωάννη με 4 στελεχωμένα πυροσβεστικά οχήματα συμπεριλαμβανομένης και υδραυλικής πλατφόρμας και η πυρκαγιά τέθηκε υπό έλεγχο η ώρα 04.15.
Από την πυρκαγιά υπέστη εκτεταμένες ζημιές το περιεχόμενο και η οροφή του χώρου λατρείας. Η οροφή κάηκε ολοσχερώς και κατέρρευσε. Σε συντονισμό με μέλη της Αστυνομίας έγινε εκκένωση ατόμων από γειτνιάζοντα κτήρια τα οποία κινδύνευαν από την πυρκαγιά.

Η έγκαιρη επέμβαση της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας περιοριόρισε  την πυρκαγιά στο εμπλεκόμενο κτήριο  χωρίς τελικά  να επηρεαστούν άλλα κτήρια. Επίσης από την πυρκαγιά δεν υπήρξε οποιοσδήποτε τραυματισμός. Στο μέρος της πυρκαγιάς παραμένουν δυνάμεις πυρόσβεσης για τελικές κατασβέσεις.

Τα αίτια της πυρκαγιάς θα διερευνηθούν αργότερα σήμερα σε συνεργασία με την Αστυνομία.

Πηγή: philenews.com