Αρχική Τελευταία Νέα Λεμεσός: Σε αναμμένα κάρβουνα για το Σχέδιο Κέντρου

Λεμεσός: Σε αναμμένα κάρβουνα για το Σχέδιο Κέντρου

Αβεβαιότητα στην τοπική αγορά μετά την έκδοση του διατάγματος της Λευκής Ζώνης που βάζει στον «πάγο» αναπτύξεις

 

Έντονη ανησυχία επικρατεί σε γραφεία που δραστηριοποιούνται στον τομέα του σχεδιασμού και ανέγερσης έργων στη Λεμεσό, σε σχέση με την υπό εξέλιξη διαδικασία για ολοκλήρωση του Σχεδίου Περιοχής Κέντρου της πόλης.

Ιδιαίτερα μετά την έκδοση του διατάγματος από πλευράς του Υπουργείου Εσωτερικών για καθορισμό Λευκής Ζώνης, κύκλοι που ασχολούνται με την αποπεράτωση μικρών και μεγάλων οικοδομών (κατασκευαστικές εταιρείες, αρχιτεκτονικά γραφεία), εκφράζουν αβεβαιότητα.

Με το διάταγμα της Λευκής Ζώνης (ημ. 30 Αυγούστου 2021), στην ουσία παγοποιήθηκαν οι όποιες πιθανές αναπτύξεις στην περιοχή του κέντρου της Λεμεσού, εν αναμονή της περιβαλλοντικής μελέτης η οποία θα εκδοθεί και θα θέτει όρους σε σχέση με αιτήσεις για αδειοδότηση έργων.

Ακταία οδός με λωρίδες κυκλοφορίας

Ίσως το σημαντικότερο έργο μεταξύ των δύο λιμανιών της Λεμεσού είναι η Ακταία Οδός, η οποία δικαίως αναμένεται ότι θα αποτελέσει τη σπονδυλική στήλη της ανάπτυξης στην περιοχή του Κέντρου. Σύμφωνα με το Σχέδιο Περιοχής Κέντρου Λεμεσού, το οποίο βρίσκεται σε δημόσια διαβούλευση, η διάνοιξη της Ακταίας Οδού αποτελεί ουσιαστικό παράγοντα στην επιτυχή αναζωογόνηση της περιοχής…

Διαβάστε Περισσότερα…