Αρχική Από το Παρελθόν Λεμεσός: Στις διαδικασίες κόλλησε το κτήριο-εφιάλτης της Pieris

Λεμεσός: Στις διαδικασίες κόλλησε το κτήριο-εφιάλτης της Pieris

Πριν ακόμα ξεκινήσει η κατασκευή του το 1977, άρχισε να προβάλλεται μέσα από διαφημιστικές καταχωρήσεις στις εφημερίδες της εποχής, σε μια προσπάθεια της εταιρείας να προσελκύσει το ενδιαφέρον αγοραστών.

 

Άλλωστε ήταν το πρώτο μεγάλο κατακόρυφο κτήριο (14 όροφοι) που θα κτιζόταν στην Λεμεσό και μάλιστα σε μια περιοχή (επί της λεωφόρου Ομονοίας), κοντά στο λιμάνι, που προσφερόταν για επένδυση από Κύπριους και ξένους επιχειρηματίες.

Limassol Today - Διαφήμιση κτηρίου 002

 

Η διαφημιστική προβολή του Maritime Building σε συνδυασμό με την φήμη που είχε τότε η κατασκευάστρια εταιρεία Pieris Estate εντός και εκτός Κύπρου, συνέβαλαν στο να προπωληθούν αρκετά καταστήματα και γραφειακοί χώροι. Μόνο που οι εταιρείες και όσοι άλλοι επένδυσαν σε αυτό το κτήριο, δεν πήραν τελικά ούτε ένα τετραγωνικό αφού η κατασκευή του κτηρίου δεν ολοκληρώθηκε ποτέ.

Σχεδόν μισό αιώνα μετά, η περιβόητη «πολυκατοικία Πιερή», όπως είναι γνωστό το κτήριο στον πολύ κόσμο, παραμένει ένας τσιμεντένιος εφιάλτης για την πόλη της Λεμεσού και ιδιαίτερα για την πυκνοκατοικημένη πλέον και ευρείας κυκλοφορίας λεωφόρο Ομονοίας…

Διαβάστε τη συνέχεια ΕΔΩ: