Αρχική Τελευταία Νέα Λεμεσός – Τροχαίο: Ψάχνουν μαρτυρίες – Ο 17χρονος έκανε χρήση της διάβασης;

Λεμεσός – Τροχαίο: Ψάχνουν μαρτυρίες – Ο 17χρονος έκανε χρήση της διάβασης;

Μαρτυρίες ώστε να διαπιστωθούν οι συνθήκες του τροχαίου, ώστε να διαπιστωθεί εάν ο 17χρονος πεζός που δίνει μάχη για τη ζωή έκανε χρήση της διάβασης πεζών, ψάχνει η Αστυνομία στη Λεμεσό.

Το δυστύχημα συνέβη γύρω στις 21:30 το βράδυ του Σαββάτου. Σύμφωνα με τον αξιωματικό τροχαίων δυστυχημάτων της τροχαίας Λεμεσού Αιμίλιο Καφά, αυτοκίνητο που οδηγούσε 49χρονος παρέσυρε τον 17χρονο από την Ρουμανία. την ώρα που διασταύρωνε την οδό Χριστοδούλου Χατζηπαύλου στην παραλιακή οδό της πόλης. Ο άτυχος νέος εκτινάχθηκε στο πεζοδρόμιο με αποτέλεσμα να τραυματιστεί κρίσιμα. Διακομίστηκε με ασθενοφόρο σε ιδιωτική κλινική όπου, όπως ανέφερε ο κ. Καφάς, «διαπιστώθηκε ότι υπέστη κρίσιμο τραυματισμό και τώρα νοσηλεύεται διασωληνωμένος σε εξαιρετικά κρίσιμη κατάσταση στην εντατική μονάδα της κλινικής».

Η Αστυνομία, είπε, αναζητεί μαρτυρίες για να διαπιστωθούν τα ακριβή αίτια και συνθήκες κάτω από τις οποίες σημειώθηκε το δυστύχημα «για να εξακριβωθεί εάν ο πεζός είχε κάνει χρήση της διάβασης πεζών για να έχει το δικαίωμα να διασταυρώσει το δρόμο ή αν ήταν πράσινο το φως που επέτρεπε στον οδηγό να συνεχίσει την πορεία του».

Ο κ. Καφάς είπε ότι στον οδηγό έγιναν νάρκοτεστ και έλεγχος αλκοόλης με μηδενική ένδειξη.

Είπε ακόμη ότι το δικαστήριο απέρριψε αίτηση της τροχαίας για έκδοση εντάλματος σύλληψης του οδηγού, ο οποίος έδωσε ανακριτική κατάθεση, στην οποία αναφέρει τους δικούς του ισχυρισμούς για τις συνθήκες κάτω από τις οποίες συνέβη το δυστύχημα.