Αρχική Τελευταία Νέα Λιμάνι Λεμεσού: Ρεκόρ στις αφίξεις κρουαζιερόπλοιων τον Οκτώβριο

Λιμάνι Λεμεσού: Ρεκόρ στις αφίξεις κρουαζιερόπλοιων τον Οκτώβριο

Ρεκόρ αφίξεων για τη φετινή χρονιά κατέγραψε τον Οκτώβριο το λιμάνι Λεμεσού, με τη διαχειρίστρια εταιρεία του Επιβατικού Τερματικού, DP World Limassol, να υποδέχεται 29 κρουαζιερόπλοια και πέραν των 46 χιλιάδων επιβατών.  Ρεκόρ αφίξεων για τη φετινή χρονιά κατέγραψε τον Οκτώβριο το λιμάνι Λεμεσού, με τη διαχειρίστρια εταιρεία του Επιβατικού Τερματικού, DP World Limassol, να υποδέχεται 29 κρουαζιερόπλοια και πέραν των 46 χιλιάδων επιβατών.  

Αξίζει να σημειωθεί ότι η DP World Limassol έχει υποδεχθεί συνολικά 128 κρουαζιερόπλοια και 154.000 επιβάτες την περίοδο Ιανουαρίου-Οκτωβρίου 2022, ενώ αναμένει ακόμη 35 κρουαζιερόπλοια μέχρι το τέλος του έτους. Έτσι, το σύνολο των αφίξεων για τη φετινή χρονιά αναμένεται να ανέλθει σε 163, παρουσιάζοντας σημαντική αύξηση σε σύγκριση με το 2021.

Οι επισκέπτες είχαν την ευκαιρία να επισκεφθούν την πόλη της Λεμεσού καθώς και να συμμετάσχουν σε οργανωμένες εκδρομές σε διάφορα μέρη ενδιαφέροντος σε όλο το νησί, συμβάλλοντας σημαντικά στην ενίσχυση της τοπικής οικονομίας.  

Σε δηλώσεις του ο Διευθύνων Σύμβουλος της DP World Limassol, κ. Nawaf Abdulla, εξέφρασε ικανοποίηση για τις φετινές επιδόσεις του λιμένα: «Οι συνεχείς και στοχευμένες προσπάθειές μας σε συνεργασία με την κυβέρνηση, τα διάφορα ενδιαφερόμενα μέρη και τους τοπικούς συνεργάτες μας, είχαν ως αποτέλεσμα το λιμάνι Λεμεσού να προσελκύει σήμερα κορυφαίες εταιρείας κρουαζιέρας. Ο κυπριακός τομέας κρουαζιέρας έχει επιδείξει ιδιαίτερη ανθεκτικότητα, παρά τις δύσκολες συνθήκες των περασμένων δύο ετών, καταγράφοντας φέτος τα καλύτερα αποτελέσματα των τελευταίων χρόνων», ανέφερε. 

«Την ίδια ώρα, στην DP World Limassol είμαστε αισιόδοξοι για την επόμενη χρονιά, καθώς αναμένουμε ότι οι συνθήκες θα είναι ακόμα πιο ευνοϊκές. Συγκεκριμένα, οι εκτιμήσεις μας για το 2023 είναι εξίσου καλές, καθώς έχουμε ήδη δεχθεί μεγάλο αριθμό κρατήσεων, ενώ είμαστε σε συνομιλίες με εταιρείες κρουαζιέρας, οι οποίες θα χρησιμοποιήσουν το λιμάνι Λεμεσού είτε ως βάση (home port) ή ως σταθμό (transit)», πρόσθεσε. 

Σημειώνεται πως η DP World Limassol εκτιμά ότι ο τομέας κρουαζιέρας της Εταιρείας, θα συνεχίσει να παρουσιάζει σταθερά καλά αποτελέσματα τα επόμενα χρόνια, με το λιμάνι Λεμεσού να αναμένει πέραν των 210 κρουαζιερόπλοιων το 2023.